Af Conni Delphine Leth

Spis, som du plejer, er budskabet, når du forlader hospitalet, men er det nok?

Omlægning af kosten til alkaline (basiske) fødevarer
En sur krop er grobund for mange sygdomme og mange symptomer, der kan gøre livet surt for dig.

En omlægning af kosten til alkaline fødevarer kan hjælpe på alle sygdomme.

Kræft er en svamp – et signal på ubalance i kroppen. Derfor er det vigtigt, at kroppens pH-værdi er basisk, da kroppen dermed bedst kan fungere og forebygge eller helbrede sygdom.

Vi har heldigvis en række gode muligheder for at opretholde en god syre-basebalance, ikke mindst gennem det vi spiser og drikker.

Det første tiltag til at blive kræftfri er en omlægning af kosten og forsøge at få kroppen så basisk som muligt. Allerede i 1931 modtog den tyske videnskabsmand, Otto Warburg, Nobelprisen for denne opdagelse. Men det har både hospitalsvæsenet og mange kræftpatienter glemt eller aldrig hørt om.

Det bør du IKKE spise …
For at få kroppen så basisk som muligt indebærer det at holde sig fra hvidt sukker, mælkeprodukter – især ost, hvidt brød (hvede), kaffe, sort the, alkohol, tobak, kød fra okse og svin, forarbejdede fødevarer som for eksempel traditionelt pålæg, frituremad, medicin, sodavand – især cola – også light produkter, da aspartam er skadeligt for kroppen. Spis grønt og økologisk!

Alternative tiltag …
Sammen med denne omlægning af kosten bør man som kræftpatient støtte op med et eller flere alternative tiltag, så som natron-kuren, der renser kroppen, intravenøs C-vitamin, der booster immunsystemet, medicinsk cannabis, der blandt andet hjælper mod kvalme, appetit, smerter og bedre søvn. Af andre alternative tiltag skal man booste sit immunsystem med vitaminer og mineraler, probiotiske mælkesyrebakterier, ingefær, gurkemeje, hvidløg etc.

Hvad fortæller lægerne dig?
Alle disse livsvigtige informationer får vi desværre ikke at vide på hospitalernes kræftafdelinger. Faktisk siger mange læger lige det modsatte, hvis man spørger dem til råds. Så vi kræftpatienter skal selv gætte os til alternative behandlinger, læse om dem, gå til foredrag samt lære fra andre kræftramte.

Det er en svær proces, når man knap nok har energi til at overleve, gennemgå sit kemoforløb, tage sine piller, få stråler og overveje, om en operation er mulig og det bedste for én!

Motivation?
Det mest triste er, at mange kræftpatienter ikke har lyst til at omlægge deres kost og levevaner til de sunde fødevarer, der bringer kroppen i basisk balance igen.

Vand
Din krop indeholder store mængder vand – op mod 70 procent – der indgår i forskellige væv og bruges i din krops transportsystemer som blod, lymfe og cellevæske.

Typisk skal man drikke mindst 1½-2 liter vand dagligt for at understøtte udskillelsen af syre og affaldsstoffer i kroppen. Her kan man med stor fordel anskaffe sig en vandrenser, som hjælper til et meget sundere miljø i kroppen.

Vandets funktion er at transporterer næringsstoffer rundt i kroppen og udskille giftstoffer/affaldsstoffer. Det beskytter knogler og led og indgår i alle processer i kroppen – healingsprocesser, immunforsvaret, regulerer kropstemperaturen og er et vigtig element i hudens elasticitet.

Stress
Stress er også en faktor til øget syreniveau. Derfor er blandt andet meditation gavnligt. Motion er også en vigtig ingrediens for at få en sund krop.

Hvis kræftpatienten ikke ønsker at overholde denne regel om alkalisk kost for at genoprette balance i kroppen, så virker alle andre tiltag ikke!
Man kan leve rigtig godt på den sunde mad, med masser af smag og variationer af lækre måltider.
Med andre ord skal man styrke både sin psykiske, fysiske og mentale sundhed for at blive rask.