Annette er 55 år, opereret for brystkræft i 2011 og 2012 og har siden været kræftfri. Dels konventionel behandling og dels gået egne veje – Sidst NHT med stor begejsting.

NHT – Naturlig Hormon Terapi –

er et koncept udviklet at Anette og Jens-Ole Paulin (forfattere af bogen ”Naturlig Hormonterapi – du har et valg”), og jeg havde den fornøjelse at deltage i kurset ”Naturlig hormonbalance – hele vejen rundt!”, der er et 14-ugers ”online selvhjælpskursus for dig og dine nærmeste”. Kurset startede den 4. marts 2018, og man må virkelig sige, at man kommer hele vejen rundt – det drejer sig langt fra kun om hormoner, men også om at leve sundt i det hele taget og om forskellige selvhjælpsværktøjer, som det tydeligt vil fremgå af listen over kursusindhold.

Kursuspakkerne kommer via mail (link) én gang om ugen i 14 uger og indeholder en overskuelig mængde materialer, som er ”ugens pensum”. Det kan være videoer, e-bøger, plancher, links eller podcasts – men alt sammen er nemt at tilgå via links. Man skal regne med bruge ca. 2 timer pr. uge på kur- set , men ofte bliver man grebet af et emne og læser selv videre – ofte via links som følger med kursusmaterialet.

Der gives virkelig fuld valuta for pengene med en lang materialeliste, som – og det er det allerbedste – man fortsætter med at have online adgang til efter kursets afslutning. Så man kan altså altid senere lige klikke sig ind og læse op på et emne. Jeg faldt f.eks. – nu jeg skriver denne artikel – over Anettes detaljerede e-bog ”Selvdyrk”, som også er en del af kursusmaterialet, og som jeg ikke ofrede megen opmærksomhed, dengang jeg tog kurset, fordi jeg på daværende tidspunkt ikke var motiveret for at dyrke spiseplanter selv. Men nu har jeg fået mod på det, og her er ”Selvdyrk” en uvurderlig hjælp.

Kurset indeholder også rigtigt mange gode tips til, hvor man kan købe ordentlige og giftfri produkter til gode priser, og vel at mærke uden at det er et ”ekstra- salgs-trick”, da der henvises til f.eks. Matas eller et direkte link til en website.

Sund kost

Her er jeg ikke enig om informationerne, der præsenteres som ”Sund Kost” i infovideoer og andet materiale om ”Basiskost” , hvor f.eks. kød, æg, fisk og skal- dyr er placeret i den grønne kategori ”af hvilken man kan spise ubegrænset” og rodfrugter i en gul kategori ”som man ikke skal spise hver dag”. Det er efterhånden så veldokumenteret, at en plantebaseret kostplan kraftigt nedsætter forekomst af ”livsstilssygdomme” som kræft, sukkersyge, hjerte- og karsygdomme m.fl., at der burde være noget opdateret information om dette emne.

Der er, som det fremgår, mange emner i kurset, og nogle vil fænge og andre har måske ikke den store interesse : Nogle synes måske at TankeFeltTerapi (EFT) er lidt for alternativt, eller at hormoninformati onssektionerne er for tunge at sætte sig detaljeret ind i. Men da kurset er så vidt favnende, vil der sikkert være noget for enhver smag. Måske kan de for kursus- deltageren ”ukendte emner” også give et lille skub til at prøve noget nyt, når nu det hele er serveret lige for fødderne, og man kan sidde og afprøve det trygt hjemme i sin stue (Mindfullnesøvelser, EFT, HemiSync, test af candidaniveau og lign.).

Jeg vil bestemt anbefale dette kursus og synes, at pri- sen er yderst rimelig i forhold til nytteværdien: https://www.nht.dk/kursus.htm

Af Annette Henriksen, annettehenriksen@yahoo.dk