18
Tidslerne
2013/3 ·
november
Kost og kræft
Af Hanne Heinrich og
Anne-Marie Mortensen
K
ost
Når du får en kræftdiagnose bliver mange ting ta-
get op til revision - bl.a. kost og livsstil. Der opstår
spørgsmål om, hvad du selv kan gøre for at holde
kræften i skak. Tanker omkring maden er ofte noget
af det første, der dukker op, og spørgsmålene er man-
ge. Heldigvis er der rigtig meget, maden kan gøre for
at understøtte kroppen, både hvis man vælger/fra-
vælger behandlinger mod kræften eller på den lange
bane vil forebygge tilbagefald. Det kan også være, at
man simpelthen har lyst til at optimere sin kost for at
minimere risikoen for at få kræft, eller måske er man
pårørende til en person med kræft.
Maden sender næringsstoffer og signaler ud i vores
krop, og disse skal gerne passe til de udfordringer, vi
har. Derfor er maden så stærkt et værktøj, som vi med
glæde kan bruge i forhold til kræft. Madlavning skal
både være sjovt og nemt, også selvom der opstår store
Fyldte peberfrugter (4 pers.)
1
dl quinoa
1
tsk. bouillon
4
røde peberfrugter
1
majskolbe eller 1½ dl majskerner
75
g valnødder, hakkede
3
fed hvidløg
tsk. knust koriander
3
tsk. tørret oregano
¼
tsk.
cayenne peber
½
tsk. paprika
½
tsk. salt
1
spsk. kakaonibs eller ren kakaopulver
Kog quinoa med 2 dl vand og bouillon i 12 min.
Skær peberfrugterne over i halve og fjern kerner-
ne.
Bland de kogte quinoa med de øvrige ingredienser
og læg dette fyld i de overskårne peberfrugter.
Læg disse på et stykke bagepapir på en bageplade
og bag i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader.
Server med en fyldig salat.
o