Tidslerne
2013/3 ·
november
19
udfordringer i livet. Derfor er det vigtigt med inspi-
ration, nye ideer og muligheder for at prøve tingene
af samt smage, om de forskellige retter passer dig og
eventuelt din familie.
Viden er vigtig! Når du skal ændre på vaner samt livs-
stil er viden en af de største motivationsfaktorer. Der
ligger meget forskningsbaseret dokumentation bag at
vælge en mere naturlig livsstil med den grønne kost
som omdrejningspunkt. Men også andre faktorer
som giftstoffer, søvn, lymfesystemet, vejrtrækning/
afslapning og bevægelse er vigtige komponenter.
På Vejlefjord udbydes der et Kost og Kræft kursusfor-
løb over 2 dage - yderligere oplysninger se hjemmesi-
den.
Hanne Heinrich
Anne-Marie Mortensen
Marineret spidskålssalat
(4
personer)
1
spidskål
3
spsk. sukker
2
spsk. salt
½
dl olivenolie
¼
dl hvidvinseddike
4
dråber flydende Stevia
2
spsk. Nigellafrø
½
tsk. Himalaya salt
Evt. 1 bundt persille
Spidskålen snittes fint og lægges
i en skål og drysses med sukker
og salt. Vend kålen rigtig godt
rundt, så sukker/salt bliver godt
fordelt. Masser evt. sukker og
salt ind i kålen.
Lad stå i min. 4 timer, gerne længere.
Skyl kålen godt, så sukker/salt bliver skyllet af. Lad kålen dryppe af i et dørslag. Vrid derefter kålen i et
klæde, så den bliver så tør sommuligt. Hæld dressingen af olie, Stevia, eddike, salt og Nigellafrø over.
Tilsæt evt. hakket persille.
Lad gerne salaten stå og trække 1-2 timer, inden servering. Holder sig fint et par dage i køleskabet.
K
ræft