2019
StartsideVideoer på YouTube

Portræt på DK4 med 3 patienthistorier

Kræft - de forbudte kure


Protektor for kræftforeningen Tidslerne Ghita Nørby
| Referater
Kirsten Hartvig i Silkeborg
Ellen Sevelsted

Tirsdag den 6. marts havde Silkeborgkredsen besøg af naturopat og phytoterapeut Kirsten Hartvig, der har en seksårig uddannelse som naturlæge i England. Hun har i mere end 20 år boet i henholdsvis England samt Pyrenæerne, hvor hun sammen med sin britiske mand, der er konventionelt uddannet læge, har drevet et retrætecenter. Desuden har hun skrevet 10 bøger om mad og naturlig helse, udgivet i London, men oversat til flere sprog – også dansk. I dag bor hun i Søhøjlandet syd for Silkeborg.

Aftenens emne var: ”Hvorfor bliver man syg? – Hvordan bliver man rask?” Kirsten lagde ud med at sige: Det er kun naturen og en selv, der kan helbrede. Såkaldte ”helbredere”, det gælder både alternative og konventionelle, kan ikke helbrede, men de kan skabe de rette betingelser for helbredelse. Det handler om at skabe balance mellem de naturlige kræfter, hvilket giver vitalitet eller livskraft.

Der findes 3 kræfter:
1. Den kreative kraft (den laver solskin om til føde, den reparerer og fornyer     
2. Den nedbrydende kraft (den laver mad til bevægelse, den laver affald til kompost)
3. Den balancerende (bevarende) kraft (den opretholder optimale betingelser for liv

Kirsten uddybede, hvad det er, der giver ubalancerne, og hvad vi kan gøre, for igen at komme tilbage til den rette balance. Man må forstå den dynamiske balance, selv have kontrol, forstå ”tegnene” på ubalance, lytte til sit instinkt, tro på sig selv og forholde sig til behandler og behandling.
Derefter gav Kirsten eksempler på mennesker, der på trods af at have været opgivet af sundhedsvæsenet, havde fundet frem til den rette balance.
Efter pausen gennemgik Kirsten en lang række frugters og grøntsagers positive indflydelse på at skabe balance i vort system.

Det var en god og oplysende aften, hvor tilhørerne også fik svar på spørgsmål.Til sidens top


SØG PÅ TIDSLERNE.DK
Søg blandt mere end 231 artikler


Deltag via Facebook


Læs tidligere blade