2019
StartsideVideoer på YouTube

Portræt på DK4 med 3 patienthistorier

Kræft - de forbudte kure


Protektor for kræftforeningen Tidslerne Ghita Nørby
| Behandling - alternativ
Kroppens celler husker alt
Martin Hejlesen

Af Martin Hejlesen
www.martinhejlesen.dk

Kroppens celler husker alt – lyt til dem, og gør dig selv rask

I de senere år er flere og flere læger indstillet på, at sygdom bør helbredes ved en integration af patientens fysiske, følelsesmæssige, mentale og åndelige tilstand. Og endnu flere alternative behandlere går ind for begrebet, der først hed ”metamedicin”, nu ”metasundhed”. En af dem er Martin Hejlesen, som har opbygget stor viden og erfaring med personlig udvikling, coaching, Emotionel Frihedsteknik (EFT) med metasundhed som det afgørende udgangspunkt.

Martin skriver i bogen (se anmeldelse side 37)
"Gode resultater vandt over min skepsis"
Første gang jeg stiftede bekendtskab med den nye tids paradigmeskift inden for forståelsen af kroppen, hvor det handler om det hele menneske, var på en uddannelse i personlig udvikling i Tyrkiet. Jeg var taget af sted for at lære emotionel frihedsteknik (EFT). På det tidspunkt arbejdede jeg som butiksleder, men mentalt var jeg på vej væk på grund af et meget stresset arbejdsmiljø. Der skulle ske noget andet – jeg vidste bare ikke hvad. For at gøre noget var jeg begyndt at tage kurser i personlig selvudvikling. Den aften i Tyrkiet, hvor metasundhed blev nævnt første gang, og at sygdomme ofte er tegn på, at kroppen regenererer sig selv, skete der noget inden i mig. Først blev jeg provokeret. Nogle år forinden havde jeg mistet min mor, der døde af brystkræft, og nu stod oplægsholderen og sagde, at 70 procent af de symptomer, vi får, først viser sig, når kroppen går ind i en reparationsfase – også når det handler om noget så alvorligt som kræft. Jeg kunne simpelthen ikke få det til at passe. Jeg havde set min mor kæmpe inderligt mod det fysiske, der skete i hendes krop, så hvordan kunne nogen påstå, at det i kroppen var gode tegn, når jeg havde set, hvor nedbrydeligt det, der foregik, var, og hvordan situationen hele tiden var blevet forværret i hendes krop.
I løbet af kurset kunne jeg ikke lade være med at betragte det hele lidt udefra. Jeg syntes, det var lidt mærkeligt, at man sad og bankede på de såkaldte akupressurpunkter. Men når jeg kiggede mig omkring, kunne jeg se, at teknikken havde en god effekt på deltagerne, og jeg mærkede også selv, hvordan jeg fik bearbejdet nogle svære oplevelser, jeg havde været igennem. Trods min umiddelbare skepsis endte jeg med at tænke, at det måske slet ikke var så tosset – måske burde vi alle sammen i virkeligheden vide noget mere om det.
Da jeg kom hjem, begyndte jeg at øve teknikken på venner og familie. Jeg lagde ud med at behandle for de klassiske udfordringer som angst og fobier. Jeg kombinerede min viden med opslag i bøger, og hver gang endte jeg med at tænke: Det var kattens! For tingene passede altid sammen. Jo flere jeg behandlede, jo mere blev jeg overbevist om, at de her teknikker kunne noget unikt, for jeg så, hvordan symptomerne blev lindret eller helt forsvandt. Min skepsis blev derfor ret hurtigt vendt.
Det er helt naturligt, at man ikke over natten kan vende sin opfattelse af sygdomme helt på hovedet. Men når man finder ud af, at det med helbred og sygdomme kan hænge sammen på en helt anden måde end den gængse opfattelse, åbner det op for en ny måde at helbrede på, og det var den, jeg arbejdede på at få folk på sporet af. Jeg havde dengang som nu et dybfølt ønske om, at folk skulle opleve, at der kan være andre veje til at blive rask end den traditionelle, eller at disse andre veje kan bruges som supplement til den behandling, man ellers er i gang med.
Teknikkerne og årsagsmodellen er for alle. Men det er ikke alle, der er klar til tankegangen bag. Mange har brug for en tilvænningsperiode – det kender jeg fra mig selv – men jeg bliver ved med at synes, at folk skal kende til, at kroppens symptomer fortæller os så meget mere, end vi lige umiddelbart får at vide i det traditionelle sundhedssystem. Det handler ikke om at tro fuldt ud på det i begyndelsen, men måske mere om at være klar til at turde give det en chance og være åben for, hvad det kan føre til. Er du nysgerrig, og synes du, at det virker interessant, kan du helt sikkert få ny indsigt og noget ud af at arbejde med det. Jeg tror, at troen på det kan være med til at gøre en forskel. Med tiden følger der så en form for visdom.
For mig føltes det som en aha-oplevelse, da mine tanker dengang i Tyrkiet og under nogle kurser og uddannelser efterfølgende begyndte at kredse om min mors sygdom på en helt ny måde. Fra at jeg kun havde kunnet opfatte det som ondt, at min mors kræft havde spredt sig til knoglerne, nakken og skuldrene og til sidst også til leveren, forstod jeg nu, at der var mere i det end en sygdom, der ubarmhjertigt havde spredt sig. Det gik op for mig, at alting ikke kan forklares ved hjælp af lægevidenskab, og at det voldsomme ubehag, jeg havde følt, da hun på barsk vis fik overbragt beskeden om, at hun skulle dø, også handlede om, at der i det system ikke altid er plads til følelser, og at der nogle gange ikke bliver givet menneskelig støtte. Jeg havde set, hvordan hun, i selvsamme øjeblik beskeden var blevet sagt, gav op, efter at hun ellers havde kæmpet så indædt. (Senere i mit virke har jeg dog også oplevet læger og sygeplejersker, som giver plads til følelser og støtter). Ud fra min nye viden om det hele menneske stod det klart for mig, hvorfor min mor var blevet syg. Sygdommen handlede om nogle følelsesmæssige konflikter. Det gav mig ro i forhold til mine spørgsmål om, hvorfor vi bliver syge. Og det er det, der driver mig nu. Jeg vil gerne hjælpe dig med dine tvivlsspørgsmål, så du bedre kan forstå, hvorfor du er syg, og hvad du kan gøre for at blive rask – eller hvorfor du bliver rask.

Sygdomsprocessen
Når vi oplever en uventet og farlig situation, går vores krop instinktivt i alarmberedskab. Det er en del af vores nervesystem, der sørger for det. Når situationen er løst, vender nervesystemet tilbage til normaltilstanden. Men ofte får vi ikke forløst chokenergien – det vil sige, at chokket aflejres i cellerne – og det resulterer i, at vi bliver hængende i en stressfyldt tilstand i kortere eller længere tid. Det er i den periode, den såkaldte konfliktperiode, at sygdomme ofte udvikler sig.
I den aktive periode arbejder nervesystemet for fuld kraft, mens en anden del af nervesystemet opfatter energimængden som værende alt for voldsom, og den vil forsøge at bremse den. Vi kan sammenligne det lidt med, at en motionsløber får en skade ved løb, men overhører signalet og løber/humper videre – altså at en person trykker på speederen, mens kroppen træder på bremsen. Der er en ubalance, der ikke er god i længden (se fig. 1).

Det sker i kroppen:
Hjernen bliver dannet under fosterudviklingen af tre kimblade. Ud fra et af de kimblade bliver alle kroppens organer dannet. Hvert organ styres stadig fra det udgangspunkt i hjernen via nerveimpulser og hormoner.

*Konflikt
En voldsom psykisk oplevelse, der rammer uventet, og som forekommer meningsløs eller hensætter en i en tilsyneladende håbløs og uløselig situation, skaber en stressreaktion i organismen og danner en aftegning i hjernen.

*Konflikt
Startskuddet til sygdommen er en chokerende oplevelse, der fører til håbløshed og meningsløshed, en art ”ingen vej ud-følelse”. Det er denne afmagtstilstand, der sætter sig i hjernen.

*Tilstand
De traumer og problemer, som vi føler, at vi hverken kan leve med eller løse, fører os i negativ retning og skaber sygdomme, der underbevidst opleves som vores eneste mulige vej ud af den pinefulde situation.

*Løsning
Alle, der udsættes for et chok og får oplevelsen bearbejdet, vil opleve fornyet tillid til livet, og reflekserne vil forsvinde igen. Hvis fortvivlelsen derimod varer ved, og mennesket føler sig alene/isoleret, fortsætter den negative reaktion.

Den tredelte behandling: at bygge bro mellem det konventionelle, komplementære og alternative
Martin går ind for en tredelt behandling bestående af læge, komplementær behandling, som f.eks. fysioterapi, akupunktur, homøopati med mere. Og som tredje del alternativ behandling i form af healing, hypnoterapi, TFT, EFT med mere. Dermed understreger han, at han altid tilråder en klient først at få lægelig diagnose og tilbud om enten kirurgisk eller medicinsk behandling. Men patienten vil ofte føle sig forvirret og skræmt af en læges dom og har i den grad brug for støtte til at komme gennem processen på den måde, der føles helt rigtig for den enkelte.

Tvivl og frygt gør helingsprocessen langsommere, og under alle omstændigheder vil en løsning af konflikter være et meget væsentligt skridt mod bedring eller helbredelse af sygdommen. Krop og sind hænger sammen, og årsagen og dermed løsning på sygdommen findes inden i os. Metasundheds vision og ønske er at dele viden og erfaring med det etablerede sundhedssystem.
Metasundhed bygger på den tyske læge Dr. RykeGeerd Hamers forskning, German New Medicine og blev anerkendt omkring 1980 som en sundhedsmodel, der påpeger, at sygdom er kroppens naturlige forsøg på at genoprette balance.

Case – Hjælp til kræftpatient
Tine fik for fem år siden konstateret modermærke- og lymfekræft og gik totalt i chok. Især fordi hun aldrig har været soldyrker. Lægens opfordring til en meget omfattende operation fulgt af strålebehandlinger skræmte hende så meget, at hun søgte råd hos Martin, som hun tidligere havde fået TFT-behandlinger hos mod et mindre problem.

”Samtalerne med Martin gav god mening. Han spurgte mig grundigt ud, lod mig gennemgå en metasundhedsanalyse og nåede frem til, at en lang og svær skilsmisse var væsentligste årsag til min sygdom. Dermed fik jeg mod til at følge min indre fornemmelse og sige nej tak til operation. Efterfølgende TFT-behandlinger og fortsat samtale bevirkede, at jeg ved seneste kontrol på hospitalet fik den gode besked, at mine kræftceller var klart forbedrede, så jeg er faldet helt til ro og føler mig rask. Men selvfølgelig overholder jeg fortsat hospitalskontrollerne.”

Tine understregede, at forløbet helt var hendes egen beslutning, og Martin Hejlesen bekræfter, at han altid tilråder sine klienter at følge lægelige anvisninger og betragte sin alternative behandling som nyttigt supplement.

Tankefeltterapi (TFT)
Behandlingen bygger på viden om kroppens energibaner, nervesystemet, hjernen og de reaktioner, der heraf udmønter sig i kroppen. Den er udviklet i 1980 af den amerikanske psykolog Dr. Roger Callanhan. Behandlingen foregår ved, at terapeuten banker let med to fingre på bestemte punkter på klientens krop samtidig med, at denne tænker på det problem, der skal slippes/forløses. Herved sættes klientens egne, selvhelbredende kræfter i gang. Det er hurtigt at lære selv at banke på de anviste punkter. Derfor kan behandlinger over Skype lade sig gøre.

Konflikchok = UDINTil sidens top


SØG PÅ TIDSLERNE.DK
Søg blandt mere end 233 artikler


Deltag via Facebook


Læs tidligere blade