Af Christoph Heurich

Ved hjælp af ”dignicap” , kan det nu lade sig gøre at modtage kemobehandling uden HÅRTAB.

Dignicap princippet: Undervejs mens man modtager kemobehandlingen får patienten en hætte på, i hætten cirkulerer der kølevæske som har en konstant temperatur, der nedkøler kraniet til 7 til 8 grader.

Normalt fordeler kemogiften sig i alle kroppens celler, også i hårrødderne. Ved dignicap nedkølingen af kraniet vil hårrødderne dvale således at giften ikke vil ødelægge hårrødderne. Det vil sige at hårrødderne ikke bliver angrebet så voldsomt.

Man har i Tyskland på ” Mammacentrum, Sygehus Jerusalem ”, Hamborg, i forbindelse med brystkræftpatienter lavet forsøg der viser at 80 % af patienterne har beholdt deres hår, og at de derfor ikke har haft brug for hverken paryk eller tørklæder. Det har dog vist sig ved forsøget, at der er et vist hårtab, så effekten af kølehætten er størst hos de patienter der har et kraftigt hår.

En bivirkning for 15 % af patienterne er, at dignicappen er ubehagelig at bruge og kan udløse hovedpine.

Ved selve kemobehandlingen skal man indstille sig på at benytte dignicappen 1/2 time før og efter, altså 1. time længere end behandlingstiden.

Der findes et alternativ til den dyre dignicap, hvor man i stedet for det digitalt styrede thermostat princip benytter sig af en hjemmesyet kappe.

Man investerer i 6 til 8 coldpacks, coldpacks er isposer, som man også bruger ved akutte skader ved led og muskler.

Denne hjemmelavede metode har vist sig at være meget billigere og også meget effektiv.

Christoph Heurich er ved at udvikle en prototype af hætten. Arbejdet vil kunne følges på hans hjemmeside.