Af webmaster

Vinderen af ”Ildsjælprisen 2016” blev Mai Nielsen fra Kræftforeningen Tidslerne, der fik overrakt prisen af formanden for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, Liselott Blixt på Folkemødet 2016.

Mai Nielsen fik prisen fordi hun:”med et enormt personligt engagement og en vedholdenhed gør en stor forskel for mange patienter. Du kæmper i modvind og holder fokus og udfordrer systemet, selv om du bliver talt midt imod og mange ikke vil høre på dig. Du vinder Ildsjælprisen – ikke fordi du er formand – men fordi du som person er en ildsjæl, der knokler på for at lytte til patienter og deres pårørende og få deres erfaringer videregivet til sundhedsvæsnet.”

Folkemødet 2016

Mai Nielsen har selv været ramt af leverkræft og blev opgivet af det danske sundhedsvæsen. Derfor tog hun på eget initiativ til Berlin, hvor hun blev behandlet og helbredt for sin kræftsygdom i 2008.Mai Nielsen er idag en meget aktiv formand, der både holder foredrag rundt om i Danmark og rådgiver kræftpatienter omkring behandling i udlandet ved siden af sit arbejde som selvstændig tæppehandler. Mai glæder sig over prisen og kommer med en opfordring til alle patienter: ”Vores arbejde viser, at det nytter at tage ansvar for sin egen sygdom og undersøge alle muligheder, selvom det danske sundhedsvæsen har givet op eller ikke har alle tilbud.”

Om prisuddelingen
Prisuddelingen er arrangeret af SundhedsParlamentet, Folkemødets sundhedspolitiske platform, som arrangeres af Dagens Medicin og sundhedskommunikationsbureauet Effector. Her samles organisationer, erhverv, magthavere, journalister og almindelige danskere for at diskutere sundhed nonstop i fire dage.
Formålet med priserne er at hylde og skabe opmærksomhed om det vigtige arbejde som medlemmer og frivillige i patientforeningerne hver dag yder til gavn for danskere der har et sværere liv pga. sygdom.

Vinderne af patientforeningspriserne blev kåret af et dommerpanel bestående af:

  • Liselott Blixt, MF, Dansk Folkeparti og formand for Sundheds- og Ældreudvalget
  • Kasper Tingkær, generalsekretær i Depressionsforeningen
  • Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd
  • Jette Warrer Knudsen, redaktør Helse
  • Nicolai Döllner chefredaktør, Dagens Medicin
  • Elisabeth Tissot Ludvig, adm. direktør i Effector.