Af Linda Vejling

Indianske medicinmænd i Brasilien har i mange år brugt barken fra træet Tecoma impetiginosa som naturmedicin, både som helbredende og smertestillende. Mange medlemmer af Guarini-stammen bliver over 100 år.
I slutningen af 1960 gik doktor Orlando dei Santi imod regler og procedurer vedrørende brug af medicin, der ikke var patenteret og anerkendt af et farmaceutisk firma. Til en fest hørte han om en ung pige, der var blevet helbredt med en the, der var lavet af en indianer. Doktor Santi fik lidt af barken, tog hjem og kogte den i hvidvin, og blandede den varme væske med appelsinsaft.

På et hospital i Santo Andre lå hans bror, der lige var blevet opereret for kræft, men hans tilstand var erklæret håbløs. Han gav broderen lidt af drikken på fastende hjerte. Smerterne ophørte, og langt om længe fik han en god søvn. Efter en måneds behandling med teen, blev han udskrevet, idet der ikke længere var spor af kræft.

Efter denne overraskende opdagelse, brød lægerne på hospitalet i Santo Andre reglerne til fordel for kræftpatienterne. Smerterne hos kræftpatienterne forsvandt få timer efter, de havde fået afkoget fra den indre bark af Ipe Roxo. Efterfølgende har eksperimenter med Ipe Roxo vist 2 meget vigtige ting vedrørende kræft. Ipe Rexo eliminerer smerter, og den øger antallet af røde blodlegemer.

Den brasilianske forening til Kræftens Bekæmpelse var rasende over artiklerne i et ugeblad, der omhandlede den indianske medicins helbredende virkning, og de ville forbyde hospitalet at anvende Ipe Roxo.
Byrådet modsatte sig dette, for mange blev helbredt,hospitalet var ikke længere overfyldt, og omkostningerne var faldet betydeligt.
Nu har europæiske læger også succesberetninger om behandlinger med planten fra urskoven, men i mange år var det primært læger i de sydamerikanske lande, der så de gode egenskaber Ipe Roxo indeholdt.
Lapachol er én af de gode ingredienser i Ipe Roxo, og undersøgelser viser, at selv små mængder Lapachol er tumorhæmmende. Desuden er garvestofindholdet relativt højt, og garvesyre lindrer, og er meget helbredende mod hudlidelser. Veratrumsyre og veratrumaldehyd er gode immunstimulanter, og de bidrager til kroppens egne forsvarskræfter.
Ipe Roxo indeholder mange naturlige stoffer, og heldigvis er der flere læger, der ordinerer plantepræparater i deres konsultationer.
Ipe Roxo har en positiv virkning på rigtig mange sygdomme, og i modsætning til mange kemisk fremstillede medikamenter, har Ipe Roxo ingen bivirkninger.

Ipe Roxo kan købes i materialist- og helsekostforretninger, samt nogle apoteker, og den kan også købes under navne som Rød Tecoma og Taheebo.