Af Lars Bo Sørensen

www.mayday-info.dk afholdt 3. november 2018 en fantastisk konference om alternativ kræftbehandling med indlæg af orthomolekylære/holistiske læger, behandlere og kræftoverlevere. Mere end 500 deltog i konferencen. Mange kræftpatienter vælger komplementær behandling af kræft, dvs. både konventionel og alternativ behandling.

Alle indlæg kan ses på YouTube: Cancer – en anden vej.
https://www.youtube.com/watch?v=rCpB2HPYids&list=PLQg6U2KalmacYKUWe50irSBDbZrmOvjig

Lægerne

Claus Hancke, grundlægger af klinikken www.iom.dk i Lyngby. Claus Hancke fortalte om kræftpatienters behov for at styrke immunforsvaret og bekæmpe betændelsestilstande.

Carsten Vagn Hansen, www.radiodoktoren.dk har delt sin store viden om sundhed i radio/TV, foredrag, artikler, bøger og ikke mindst gennem hans indholdsrige hjemmeside. For 100 år siden var kræft som dødsårsag kun 2 %. I dag er kræft den største årsag til dødsfald. Det er vigtigt at finde årsagen og ikke kun symptombehandle. Kroppen har brug for gode byggesten i form af sund kost og tilstrækkelige vitaminer/mineraler og undgå alle de giftstoffer, som belaster kroppen. Vi kan forsøge at udrense de giftstoffer, som vi allerede har.

Søren Flytlie har en privat praksis i Aarhus www.flytlie.com. Søren Flytlie søger årsagsbehandling og sundhedsfremme for sine patienter frem for symptombehandling. Kigger man i ”lægens værktøjskasse”, finder man godkendt syntetisk medicin, der primært symptombehandler, men ingen mineraler, vitaminer, enzymer eller sporstoffer, som kan medvirke til at årsagsbehandle. Et karakteristisk tegn for kræftpatienter er, at patienterne har en sur krop og et belastet immunsystem. Kroniske betændelsestilstande i f.eks. rodbehandlede tænder belaster immunsystemet. Antioxidanter (C-vitaminer m.m.) aflaster kronisk betændelse i kroppen.

Edith Rafn, PHD, www.medicanna.dk, har tidligere arbejdet i Kræftens Bekæmpelse, men har i dag klinik i Hillerød, hvor hun hjælper kræftpatienter til lægeordineret cannabis (CBD, THC) fra Glostrup Apotek. Planterne dyrkes i Østrig. Edith fortalte om de mange positive virkninger, cannabis kan have for kræftpatienter: smertestillende, kvalmestillende/appetitgivende m.m. Flere patienter lever væsentligt længere end forventet og med bedre livskvalitet. Har patienten en terminalbevilling, er al medicin – også cannabis – betalt af det offentlige. Patienterne oplever meget sjældent bivirkninger, som i øvrigt er ret
harmløse. Edith er frivillig i Kræftforeningen Tidslerne og stiller sin store viden til rådighed på nogle af Tidslernes selvhjælpskurser.

Marianne Kirkskov, www.stjernebroen.dk, healer, kinesiolog og spirituel vejleder. Hvad stiller vi op med den kaskade af følelser og tanker, der nærmest er uundgåelige ved kræft? Kan man få det bedre fysisk ved spiritualitet? Marianne er opereret for brystkræft og fravalgte tilbud om Tamoxifen. Patienter skal ikke lade sig skræmme af frygt for døden, men finde den bedste individuelle vej.

Alternative behandlere

Christina Santini, www.christinasantini.com, har også fokus på årsagsbehandling. Hvis vi ikke kender den unikke årsag til kræftsygdommen, kan vi ikke behandle succesfuldt. Christina Santini belyste flere årsager til kræft.

Christian Andersen, www.homeotek.dk, er klassisk homoøopat. Hans styrke er at spørge ind til, hvorfor kræft opstår. ”Hvad har jeg gjort, så jeg har fået denne sygdom?” Der vil altid være en årsag til, at kroppen kommer i ubalance.

Marianne Brødsgaard, sygeplejerske, akupunktør, METAsundheds- og EFT-terapeut (emotionel frihedsteknik). Da Marianne i 2009 fik brystkræft, måtte hun tage stilling til, hvilken vej hun ville gå. Kræft kan ikke alene forklares som ”en fejl i maskineriet”. Når kroppen udvikler kræft, er mange faktorer involveret: fysiske, energimæssige, følelsesmæssige, sociale og åndelige. En viden om alle kræft faktorer gør, at man kan udarbejde en terapiplan for den enkelte. Marianne fandt i METAsundhed et arbejdsredskab og en forståelse for, hvordan krop og sind arbejder sammen. Derfor giver det mening for kræftpatienter, at vi ved egen indsats kan gøre en forskel.

Karin Jensen har tidligere haft klinik og er DK kinesiolog/RAB godkendt. Karin fortalte hvordan kinesiologi kan vække kroppens egne kræfter og styrke kroppens selvhelende evner. Hun arbejdede på alle niveauer—fysisk, psykisk, følelsesmæssigt, biokemisk, energisk, epigenetik og spirituelt.

Kræft-overlevere

Mai Nielsen, Peter Købke, Inger Hartelius, Bettina Tammaro, Sidsel Thevik, Inge Halmø (alle fra Tidslerne) samt Charlotte Sørensen og Marian Glæsel er alle overlevere. Nogle har modtaget konventionel behandling, andre ikke. Men fælles for alle er at bruge komplementær behandling. Flere patienter har valgt udlandet — enten konventionel eller alternativ – i behandling af deres kræftsygdom. Flere af Tidslernes patienthistorier ligger på tidslernes hjemmeside.

Tak til May Day for en fantastisk konference. Se alle indlæg fra konferencen på Youtube