Af Dorthe Helbrink, dorthehelbrink@gmail.com

Diagnosen – Behandlingen – Frygt – og vejen fremad…

Den 6. maj 2019, parkerede jeg min bil foran min arbejdsplads. Jeg tog min telefon op og kiggede igen på sundhedsplatformen, for at se om der var kommet svar på min biopsi. Det var der denne gang, og konklusionen lød – henvist til kræftpakke… Hele mit system gik i stå, og angsten løb fra hovedet og hele vejen ned til fødderne. Egentlig dybt inde, vidste jeg godt, hvad svaret var, men alligevel blev jeg ramt af alle mulige følelser, som er utroligt svære at sætte ord på. Det er, som om livet lige pludselig går i stå, men samtidig fortsætter verden udenom på præcis samme måde. Jeg vendte bilen med det samme og kørte hjem. Sådan startede min rejse med livmoderhalskræft.

Jeg kom hurtigt ind i konventionel behandling på Rigshospitalet. 96 % sandsynlighed for at behandlingen ville virke, og at det aldrig ville komme igen. Med meget blandede følelser gik jeg i gang med kemoterapi en gang om ugen i 5 uger, 25 dage med stråler og 2 gange med indvendig stråling i underlivet. Det var et rigtig hårdt forløb, og det var svært for mig at skulle have kemoterapi, da jeg altid har troet meget på naturlig helbredelse og alternativ behandling, som styrker kroppens egne ressourcer. Og så ser jeg lige pludselig mig selv sidde der med en nål i armen og sygeplejersken, som kommer ind med beskyttelsesdragt for at give mig kemoterapi.

Jeg synes, at forløbet var rigtig hårdt, og det påvirkede mig meget at være på hospitalet i et miljø, hvor der er meget angst samlet på et sted. Samtidig mødte jeg nogle helt fantastiske mennesker, både personalet, men også de andre, som var indlagt sammen med mig. Det var utroligt livsbekræftende, selvom det også var hårdt og svært. Heldigvis havde jeg min familie og venner rundt om mig til støtte og opbakning.
Jeg klarede mit behandlingsforløb i løbet af sommeren, og min første scanning efter 3 måneder viste, at der ikke var tegn på tilbagefald, og at alt var godt. Jeg startede på job igen, og faldt hurtigt ind i min gamle hverdag i hamsterhjulet, som kørte derudaf. Efter 1 år skulle jeg til scanning igen, men denne gang viste scanningen, at der var metastaser i mine lymfeknuder langs aorta. Jeg er typen, som læser alt, og jeg vidste godt, hvad det betød. Til lægesamtalen fik jeg at vide, at de kunne give mig livsforlængende kemoterapi 12 gange, samt avastin. Derefter ville min krop have brug for en pause før næste runde, men de kunne ikke helbrede mig.

Jeg vælger det, jeg tror på. Det er her, jeg begynder…

Som sagt tidligere, havde jeg ikke den store tiltro til kemoterapi og stråling. Jeg havde derfor fra starten læst alt, hvad jeg kunne om alternativerne til konventionel behandling. Jeg turde bare ikke selv at tage ansvaret. Jeg var stadig for autoritetstro. Nu fandt jeg alt det frem igen, som jeg havde studeret året før. Jeg meldte mig ind i Tidslerne. Jeg talte med Dorthe og Charlotte, som kunne fortælle mig om deres ophold på Arcadia Klinikken i Tyskland. Det viste sig, at være en stor hjælp i forhold til at træffe min beslutning om at tage af sted. Men jeg turde stadig ikke vælge kemoterapien fra. Derfor tog jeg endnu engang 1. gang af den nye behandling, inden jeg sagde fra.

Jeg blev forfærdeligt syg, fik mundbetændelse og kunne ikke spise i 3 uger. Jeg valgte nu, at hvis jeg skulle prøve en anden vej, skulle det være nu.

Jeg overvejede igen seriøst Arcadia Klinikken. Jeg kontaktede dem, men havde stadig utroligt svært ved at beslutte mig. Jeg var fyldt op med angst. De var meget forstående og tog 3 skype samtaler med mig, inden de en fredag siger, at de har en plads til mig om søndagen. Efter mange overvejelser sætter jeg mig ind i min bil søndag morgen d. 13. september 2020 og kører afsted. Jeg ankommer til Arcadia 10 timer senere, hvor jeg bliver vel modtaget af det søde køkkenpersonale.

Allerede mandag morgen kl. 8, startede mit skema. Alle dagene var fyldt med behandlinger, fra morgen til eftermiddag/aften. Behandlingerne bestod af mange forskellige elementer. Først og fremmest var der fokus på stressreduktion, fordi en stresset krop ikke kan bringe sig selv tilbage til balance. Herefter mange andre former for behandling: – Samtaler med læge efter behov – coaching omkring følelser og coping 1 x ugentlig – medicinsk bad – fysioterapi – klangterapi – Reiki healing – PEMF-måtte (madras med pulserende elektromagnetiske frekvenser) 2 x dagligt – infrarød sauna-måtte dagligt – Lavdosis kemoterapi (10% af normal dosis) kombineret med IPT (Insulin Potential Theraphy), det gav lidt bivirkning i form af kvalme, men ellers havde jeg ingen bivirkninger af det – kosttilskud – lokal og helkrops hypertermi (varmebehandling) – leveromslag for at stimulere udrensning – intravenøse behandlinger med Gurkumin, C-vitamin, Artesemin, Ozon – undervisning – meditation (jeg mediterede hver dag på at jeg allerede var rask) – gåture i de smukke omgivelser – trampolin for at stimulere lymfesystemet – sund kost i deres lille restaurant.

Min mor kom på besøg, da jeg havde været der i en uge og var sammen med mig i 4 dage. Hun lejede en skøn lejlighed meget favorabelt.

Jeg havde tænkt mig at tage 14 dage på Arcadia. Men da tiden næsten var gået, blev jeg rådet til at tage en uge til. Jeg fik således brugt hele min erstatning fra min forsikring for kritisk sygdom, hvilket jeg ikke har fortrudt.

4. oktober kom jeg hjem til Danmark igen og 22. oktober blev jeg CT-scannet på Rigshospitalet. Scanningen viste, at kræften i de 3 små lymfeknuder var helt væk, og de 2 store lymfeknuder var halveret. De fandt dog noget på min lever, men jeg fravalgte biopsi og bad om endnu en scanning i stedet for. Heldigvis har min onkolog været meget forstående og har gjort meget for at hjælpe mig på min vej. Da jeg blev scannet igen d. 28. november var det hele væk. Onkologen sagde, at det var et mirakel, og det var præcis de ord, jeg benhårdt havde mediteret på, at hun ville sige til mig.

Jeg har herefter valgt at betale for helkrops MR-scanning/Ultralydsscanning af samtlige organer hvert ½ år på Mølholm, for at undgå stråling fra CT-scanning. Pris 7000 Kr. Opfølgende kontrol hos onkolog på Rigshospitalet ½ årligt.

Min egen Sundheds-/Velvære – og Opfølgningsprotokol – Jeg er rask!

Sund vegetarisk og hjemmelavet kost – kosttilskud fra Arcadia – Budwigprotokollen – Juice: gulerod, selleri, rødbede 3-4 glas dagligt – cannabisolie: 40 mg THC 76% rektalt (vedligeholdelsesdosis) til natten og CBD on and off – Intermitterende faste dagligt: 8 timers spisevindue og 16 timers faste (kun vand og te) – 24 til 36 timers faste 2 x månedligt – Går 2,5 til 5 Km dagligt i frisk luft – kolde bade – minitrambolin – infrarød sauna-måtte 1 time dagligt – Meditation, primært efter Joe Dispenza’s metode.

Og så beder jeg, fordi jeg tror på, at jeg får hjælpen, og fordi jeg tror på, at der er noget, der er større end mig selv. Jeg er i dag taknemmelig for det forløb og de udfordringer, jeg har været igennem og ser på det, som en gave til mit liv. Jeg er blevet mere nysgerrig. Jeg forstår meget bedre, hvad livet er, og hvordan alting hænger sammen, også hvor vigtigt det er, at være taknemmelig for hver ny dag og dele kærlighed og glæde med andre. Jeg føler, at jeg har et meget bedre liv nu.

Jeg har indtil nu deltaget i 2 Tidsel-selvhjælpskurser:
”Skab dit liv – I en verden af energi”. Heraf opfordringen til denne artikel, og da meditationen betyder meget for min helbredelse og at skabe den fremtid, jeg ønsker mig.
”Wim Hof”. En helt fantastisk oplevelse at stå skulder ved skulder med en masse positive og seje mennesker, i Vesterhavet sidst i oktober måned i år og at overskride mine egne begrænsninger og hoppe i det iskolde vand.

Heidi Hansen, h.s.hansen@gmail.com