På et kvarter forsvandt smerterne

Af Maja Vollstedt, mv@amail.one

Jeg har været på denne rejse med hormonfølsom brystkræft siden januar 2019. I den periode har jeg været igennem en del. Konventionel såvel som alternative og komplementære behandlingsformer. For tiden er jeg på livsforlængende medicin og antihormonbehandling samtidig med, at jeg også tager lægen Milena Pencowas cancerprotokol. Endvidere lever jeg et ret disciplineret liv i forhold til kost, meditation, træning, åndedrætsøvelser mm. Jeg føler mig på mange måder godt dækket ind.

I december 2022 var jeg på en længere vagt inklusiv nattevagt på mit arbejde. Ret pludseligt kunne jeg ikke ligge ned på højre side eller på ryggen uden smerter og samtidigt kom der en hvislende lyd fra den højre lunge. På hospitalet viste en scanning, at højre lunge var blevet ”ramt” ganske lidt. Der var lidt væske i lungen. Der var spredning.

Derpå fik jeg den livsforlængende medicin (celledelingsdæmpende medicin) med det samme. Få dage efter så jeg et opslag på Facebook med læge Mette Maja Mouritsen, om en kvinde, der var blevet helbredt via lydhealing, imens en læge havde holdt en ultralydsscanner på vedkommendes 9 cm store brysttumor. Jeg kontaktede Githa. Egentlig modtager hun ikke klienter, da hun for tiden fokuserer på at uddanne lydhealere, men hun indvilligede alligevel i at give lydhealing over telefonen i et kvarters tid.

På et kvarter forsvandt smerterne og den hvislende lyd i lungen, og jeg kunne lægge mig ned igen uden smerter. En kæmpe overraskelse. Jeg tilmeldte mig straks hendes online lydhealingskursus i januar måned 2023.

Tonen fra himlen

Githa fortæller, at hvert menneske har sin egen grundtone, eller grundfrekvens. Når man finder sin grundtone, er det muligt ved hjælp af denne at opløse gamle traumer og blokeret energi. Blokeret energi kan også være i form af sygdomme. Sygdomme kan bl.a. forstås som et symptom på noget der ikke er i harmoni med ens grundtone.

Pointen er, at alt består af energi og al energi er frekvenser, bølger. Noget jeg kender fra kvantefysikken og forskningen fra Heartmath Institute (https://www.heartmath.org). En forskning jeg i mit arbejde anvender i forbindelse med neuro- og specialpædagogik.

På et tidspunkt i kursusforløbet får vi afprøvet vores stemmer og lydhealing i forhold til 2 kræftpatienter, som gerne vil afprøve lydhealing. Kvinderne melder tilbage at deres knuder bliver markant mindre. Jeg husker, at den ene sagde, at hendes 4 cm store knude nu kun føltes som værende 1 cm stor. Jeg tænkte, at dette simpelthen ikke kan lade sig gøre, men det lyder fedt. Githa forklarede, at det ikke er alle stemmer, der er i stand til at ”ramme kræftceller”. Da hver stemme er forskellig, og da hver sygdom består af forskellige frekvenser, vil det være forskelligt, hvilke stemmer der vil kunne gøre en forskel for forskellige sygdomme. Man må prøve sig frem og se, hvad ens stemme rammer ind på. Derpå spurgte hun, om jeg mærkede nogen forskel. Jeg blev ret forbløffet og havde ikke lige forventet denne opmærksomhed rettet mod mig. Jeg havde i længere tid døjet med ubehag og nedsat bevægelighed i hele højre side af brystkassen. Til min store forundring kunne jeg pludseligt bevæge højre arm frit uden nogen form for ømhed eller ubehag. Der var ikke længere noget, der bulede ud i lymferne i højre armhule.

Efter kurset satte Githa mig op med to kursister, hvis stemmer så ud til at have gjort en forskel på kræft. Hver uge øvede vi lydhealing sammen. De øvede sig på mig og jeg på dem, og vi gav hinanden sparring mht. at øve på frivillige testpersoner.

Ved næste scanning kunne der ikke længere ses noget kræft i min lunge eller lymfer under begge armhuler eller på huden i brystområdet. Man kunne stadig se strukturen af kræft i begge bryster, men det var ikke muligt at se om det var aktiv kræft, hvor aktivt det var, eller om det var arvæv. Onkologen fortalte mig, at kræft ikke er i stand til at forsvinde. Så selvom de ikke kunne se kræften de nævnte steder, var de overbeviste om, at den stadig måtte være der.

14. maj rejste jeg til Spanien for at deltage på næste kursus med Githa på Centeret Molino Del Rey ved Malaga. Stedet lejes ud til kurser med indhold som yoga, healing mm. Efter aftale med lægerne pauserede jeg den celledelingsdæmpende medicin.

International course in vocal sound healing

Dagligt sendte jeg beskeder hjem til min mand og mine børn. Nedenstående giver et fint billede af hvad der ventede forude:

Sms:
Er vel landet og har pakket ud. Jeg savner jer og elsker jer. I går ankom vi ved 16-tiden. Der var undervisning fra 17-18. Derefter aftensmad og undervisning igen fra 19-20.30. I dag startede undervisningen kl. 7.30-10. Der er brunch kl. 10.00. Jeg har ligget i en halv time omgivet af 18 mennesker, der sad i en cirkel omkring mig og øvede lydhealing. Kl. 14 er der en spisepause og derefter siesta frem til kl. 18, hvor der er aftensmad. I disse timer er der mulighed for at få en privat session hos en af lærerne, modtage massage fra en lokal massør, gå ud i grupper og øve lydhealing eller simpelthen slappe af og nyde stedet og omgivelserne. Efter aftensmaden er der igen undervisning fra kl. 19-20.30. Man deltager, som man nu kan. Det er ok at trække sig, hvis man har brug for det. Meget af undervisningen er træning af sang. Af det som Githa kalder tonen fra himlen.

Der løber en gammel helligkilde med drikkevand tæt ved mit vindue. Det er dette vand, der løber igennem centerets vandrør og ind i alle baderum og køkkenfaciliteter. Så rent og forfriskende. Her er meget smukt og jeg er glad for at være her. Jeg tænker på jer derhjemme. Kærlig hilsen mor.

En fortælling om grundtonen

Vi går ud i små grupper for at øve vores grundtone. Jeg kan ikke rigtigt finde tonen og hoster og hakker. Det er helt normalt, at lyden kan være forskellig fra tid til anden. Merethe, Githas hjælpelærer, spørger ind til om der er sket noget i forbindelse med ikke at kunne finde tonen – det var jo gået fint på Githas online kursus i januar. Jeg funderede lidt over dette spørgsmål og kom i tanke om, at jeg fik problemer med stemmen omkring det tidspunkt, hvor min onkolog forklarede mig, at kræft ikke kunne forsvinde, og at jeg ville blive ved med at skulle tage livsforlængende medicin resten af mit liv. Jeg ville kunne leve mange år på denne måde, men til sidst ville jeg dø af sygdommen. Jeg husker, at jeg blev chokeret over beskeden, for nu gik det jo lige så godt, også selvom den livsforlængende medicin tog på kræfterne. Faktisk var hospitalets personale i første omgang imod min rejse til Spanien pga. medicinen. Denne gjorde mit immunforsvar så lavt, at jeg ville kunne dø af en simpel infektion. Jeg har lært at leve med døden som en mulighed, men ikke med de restriktioner, medicinen giver i dagligdagen.

Da jeg langsomt fik sat ord på disse hændelser strømmede tårerne ned af min kinder. Noget var forløst indeni. En ro bredte sig i mig, og i mine tanker omkring at leve med sygdommen. Vi gik til pause og mødtes igen til aften-undervisningen.

Samme aften øvede vi tonen fra himlen. Sang på vores egen unikke grundtone sammen. Min stemme eksploderede under øvelserne. Den lød som flere stemmer på en gang og på en måde, jeg aldrig har hørt før. Kraftfuldt så det rungede og tydeligt hørtes gennem koret af de andre stemmer.

En lydhealings session

Kl. 16 fik jeg en tid med Githas hjælpelærer Merete. Merete sang på alle mine meridianer, på kirtelsystemet og på alle kræftområderne. Hverken hun eller Githa fik nogen traumelyde på de ramte områder længere. Traumelyde kommer, når man scanner kroppen eller dele af den for sygdomme og ubalancer.

Merete fortalte mig, at kvinden, hvis opslag havde inspireret mig, fik lydhealing på en tumor i højre bryst, og alligevel forsvandt kræft fra lunger og rygsøjle samtidigt. Det virker til, at selvom man synger med fokus på et bestemt område, f.eks. mit højre bryst, vil lyden og healingen gå derhen, hvor der er brug for det. Merete deler en besked, der nyligt er tikket ind på hendes telefon: En kvinde, hun har givet lydhealing til for ca. 3 uger siden er lige blevet udskrevet fra hospice og er nu i bedring. Lydhealing virker ikke for alle, men hvis det virker for én, så kan det give mening at fortsætte. Merete og Githa er meget tydelige omkring, at hvert menneske må finde sin egen vej, også når det gælder cancer.

Det er samme besked, jeg senere får af Robin Jenkins fra Budwig-klinikken i Malaga. Der er mange tilgange til behandling af kræft. Hos nogle klienter vender kræften tilbage. Måske fordi der er uforløste traumer, der blokerer for helbredelse. Måske er det stress eller en nedslidt krop, der har brug for hjælp til at detoxe/afgifte på grund af al den kemi, der i dag findes i vores fødevarer og andre produkter. Måske er kroppen belastet af parasitter eller stoffer fra et belastet miljø omkring os. Ovenstående er et budskab jeg kender fra forskellige klinikker og naturlæger, der har en holistisk indfaldsvinkel til emnet cancer.

Da vi fortsatte kurset om aftenen kl. 19-20.30 øvede vi toneskalaer. Vi lavede også lydkor. Det var fantastisk og meget smukt. Det var som at bade i lyd. Merete kom hen til mig og bemærkede, hvor meget min lyd nu kom igennem. Nærmest som om den bragede igennem.

Derpå gik vi til spiseområdet, hvor de andre lærere sad sammen med et par kursister. Vi havde en længere snak om fremtidsmulighederne for lydhealing. Det var alt sammen meget spændende. Githa inspireres af at dele sine tanker og ideer med kursister og andre lærere. Det er hendes ønske at give erfaringerne med lydhealingen videre, så det vil kunne bære sig selv eller hvile på flere hænder.

Carleen – 9 cm store tumor forsvandt

Sms hjem
Hej I kære. Et par fotos fra selve centeret Molino del Rey. Stedet er bygget op omkring den hellige kilde der løber ned igennem bjergene. Folk fra lokalområdet henter vand fra kilden lidt højere oppe. Jeg fik en time lang privat session med læreren Merete i går. Det er en del af konceptet. Jeg har haft en lang snak med Carleen – hende der i oktober havde en brysttumor på 9 cm, der forsvandt under lydhealing, mens en læge holdt en ultralydsscanner på.

Samtalen med Carleen

Et spørgsmål pressede sig på: Hvordan kan jeg vide, om jeg kan gå af medicinen eller ned i mængden af medicin.

Carleen fortæller mig, at lægerne ikke vil sige til hende, at hun er rask – for kræft kan jo ikke forsvinde. Man kan ikke se canceren på billederne, når der scannes, men onkologerne vil gerne, at hun fortsætter med samme medicin, som den jeg får, samt antihormon indsprøjtninger hver 3. uge. Antihormonpiller og Kisqali, der hæmmer hurtigtdelende celler. Hun kendte navnene på al min medicin bedre, end jeg gjorde. Hun tager ingen medicin i dag. Hun fortsætter med hvedegræs juice, irske alger (hun kommer fra Irland), kost der er basisk, ricinusolie (castor oil) påsmøring, vinterbadning, infrarød sauna mm. Hendes læge følger hende nøje bl.a. med scanninger hver 3. måned. Carleen får tilsendt rapporten, men taler ikke med lægerne om behandling.

Hun prøver sig frem, men er meget påpasselig med hendes livsstil, ligesom jeg er, og tænker at man kan gå tilbage til konventionel medicin, hvis det skulle blive nødvendigt. Faktisk har en nyere blodprøve hos hendes onkolog vist, at cancermarkørerne i hendes blod er på vej op igen. Når hun præsenterer en biopat (naturlæge) for resultatet, svarer denne at blodmarkørerne kan gå op, når man forstyrrer canceren for så efterfølgende at svinde ind igen. Et fænomen jeg kender fra homøopati, hvor man taler om en førstegangs forværring af symptomer, når disse er på vej ud af kroppen. Carleen blev helet i oktober 2022, for 9 måneder siden. De sidste 6 uger har hun modtaget lydhealing i 45 minutter 2 x ugentligt online af Merete i en gruppe med flere deltagere. Carleen har scanningsbilleder der viser før og efter lydsang. Hun er ikke i tvivl. Billederne taler for sig selv. Hendes afsluttende bemærkning er: ”You can allways call a soundhealer.”

Tro og håb
Det går lige op for mig, at Carleen faktisk er grunden til, at jeg tog herned. Det er dybt bevægende at møde hende. Det var i oktober 2022 Githa skrev om helbredelsen, som Mette Maja Mouritsen (læge, akupunktør og psykoterapeut) delte, og som min mand fortalte mig om.

Går lidt i stilhed i bjergene under denne morgenundervisning. Der er så meget jeg forsøger at processere og begribe lige nu. Det gør noget ved mig at være i denne x-kræftramte kvindes nærvær. At opleve hende som et virkeligt menneske og ikke blot endnu en skrøne på internettet. Andres fortællinger, tør man knap nok tro på.

Detox
En del af undervisningen omhandler sund livsstil i form af åndedrætsøvelser, yoga, meditation og detoxing/afgiftning. Selvsagt er der god, sund mad på centeret. Vi træner at synge på organer, kirtelsystemet og Githa fortæller, at det også har effekt at synge på meridianbanerne fra det kinesiske akupunktursystem.

Om eftermiddagen går jeg sammen med 7 medkursister ud for at øve lydsang på min mave-meridian, som for øvrigt går lige igennem højre brystområde. Da en kursist sang på cancerområdet og punkterne samme sted, havde det en dyb forløsende effekt. Jeg vidste ikke, at min krop kunne reagere med en så intens hulken. Jeg græd længe. Der sker ting, som jeg har svært ved at forstå og forklare.

Githa har meget humor, og vi griner meget på kurset. Det føles dejligt, at der på kurset er plads til latter og dyb forløsende gråd. Der er også plads til det, som lydhealingen kan bringe frem i folk. Her sidste dag øver vi atter lydsang og slutter af med en ceremoni, lidt sang og lidt dans.

En nærdødsoplevelse

Efter endt kursus tager jeg og 3 medkursister til den nærliggende by, Malaga. Dejligt at rejse sammen med dem. Marie fra Frankrig deler en ret detaljeret nærdødsoplevelse. Det gør et meget stærkt indtryk på mig at høre om døden, som en personlig fortælling, ansigt til ansigt. Hun siger, at hun fik at vide, at det ikke var hendes tid, og at vi har en bestemt tid her på jorden. Marie fortæller, at hun oplevede en ubetinget kærlighed så stor og forunderlig, at det ikke kan beskrives med ord, og at hun ikke længere er bange for at dø.

Det påvirker mig med hensyn til, om jeg er rask eller ej. Hvis det er min tid, så skal jeg vel herfra, men hvis der er forskellige livserfaringer jeg ikke er færdig med endnu, så er det måske ikke min tid endnu? Det er et budskab, jeg har set gengivet af flere, der har været igennem en NDE (Near-Death-Experience). De gange jeg har frygtet døden, har det hjulpet mig at lytte til folk på Youtube, der fortæller om personlige nærdødsoplevelser. Det giver meget trøst og ro. Jeg har også læst flere bøger af Elisabeth Kübler Ross – en psykiater, og pioner inden for studier af ’døden og den døende’ og en grundlægger af hospicebevægelsen, Et er at læse om det og høre beretninger fra fremmede. Et andet er at møde et levende menneske og høre vedkommende fortælle sin personlige historie.

Hjemme igen

For mig var der mange indtryk. Meget undervisning og meget proces i healingen og også i mødet med de forskellige nationaliteter og deres personlige historier. Her efter kurset er knuden i mit venstre bryst ikke længere til at mærke. Onkologen bekræfter dette. Scanningen viser stadigvæk strukturen af cancer i brystområdet, men det er ikke til at sige om det er arvæv eller om canceren er aktiv eller ej. Jeg ser frem til næste scanning. Samtidigt tænker jeg på Carleen og hendes situation, der minder meget om min.

Jeg er nu ved at uddanne mig til lydhealer hos Githa Ben David. Hvis man vil prøve lydhealing hos mig, er du velkommen til at sende mig en SMS 4112 7777.

Billedtekst:
Githa demonstrerer lydhealing.