Af Peter Køpke

Her kan du se to videoer, hvor Peter Køpke fortæller om BUDWIG-kuren:

Video 1 | Video 2

Jeg fik konstateret prostatakræft i starten af 2007 med et PSA 600 og spredning til knoglerne. Et halvt år efter fik jeg besked fra sygehuset om, at det havde spredt sig for meget. Mine muligheder for videre behandling var udtømt. I dag har jeg levet efter Budwigs kostplan i 3½ år. De sidste 2½ år har mit PSA været 0. Fremover skal jeg kun ned til min læge én gang om året for at få målt mit PSA.

Læge-blodspecialist Johanne Budwig fandt ud af, at kræft patienter mangler et stof i blodet, som ikke-kræftramte, havde. Hun fandt ud af, man kunne få dét ved at spise 2 simple fødevarer – hørfrøolie og hytteost.

Johanne Budvig var kendt for sin omfattende forskning i fedtstoffer og olier. Hun vidste, at kommercielt forarbejdede fedtstoffer og olier spiller en væsentlig rolle i at ødelægge cellemembraner, hvilket resulterer i kronisk og terminal sygdom.

Budwig foreslår en kost rig på Omega 3.

Hørfrøolie kombineret med sulphurated protein i hytteost med lav fedtprocent. Hørfrøolien skal være den, som opbevares i køleskab i helsekost-butikker. Aldrig i kapsler eller fra hylderne. Den er ikke stabil og oxidere ved omgivelsestemperatur. Hørfrøolien giver stort set sig selv, men hytteost ifølge Budwig indeholder et svovlatom, der forstærker hørfrøoliens virkning.

Man blander én spiseske hørfrøolie med 2 spiseske hytteost med en stavblender, tilsætter lidt vand for at blødgøre blandingen, så den får en cremet konsistens. Man skal op på 6 spiseske hørfrøolie om dagen og 12 spiseske hytteost.
Men start langsomt op og øg mængden gradvis for at vænne kroppen til det. Man kan fordele det i 2 eller 3 portioner om dagen. Man bruger blenderen i 20-30 sekunder. Derefter bruger man en ske til at røre blandingen færdig, så der ikke er olie i blandingen. Derefter kan man justere smagen med lidt citronsaft. Til sidst kan man komme lidt frisk frugt oven i fx ananas, ½ æble i små stykker eller blåbær.

Kuren skal følges i mindst 3 år, før man kan begynde at slække lidt, hvis man har kræft. Men kan man aldrig forlade den helt, hvis man har spredning. Hørfrøolie er nok den olie, der er bedst opløser fedt. Og så man får en tillægsgevinst ved at spise den mængde olie. Man får et normalt blodtryk og lavt kolesteroltal – Ikke nogen dårlig gevinst. Man må ikke overdrive med hørfrøolien – max 8 spiseske om dagen. Hvis man overdriver reduceres blodets evne til at koagulere.

Kosten er også vigtig, hvis man vil opnå et godt resultat med Budwig-kuren. Ingen sukker, kød, animalsk fedt, margarine, smør, salatdressing, fødevarer med konserveringsmidler og produkter af hvid mel.

Jeg kan varmt anbefale en bog skrevet af Anette Harbech Olesen: ”Sund mad før, under og efter kræftbehandling”. Denne bog er et godt valg sammen med Budwig-kuren. Den indeholder gode råd, som hjælper med at støtte kroppens selvhelbredende kræfter.
En anden ting, jeg vil anbefale, er at spise boghvede 3-4 gange om ugen. Boghvede har mere protein end ris, hvede, hirse og majs. Boghvede har også flere vitaminer og mineraler især kobber, mangan, zink og aminosyre. Boghvede indeholder næsten ingen stivelse, hvilket gør, at den reducerer blodsukkeret, kolesteroltallet og blodtrykket. Det indeholder heller ikke gluten – virkelig en superfood.

Comments

  1. Jeg fik konstateret prostata kræft 2018 og fik beskeden at kræften havde bredt sig til knoglerne, mit PSA tal var meget høj , har efterfølgende været i 6 kemobehandlinger som sluttede i december 2018 og fik samtidig antihormonbehandling vær 3mdr. i ca. 1år og herefter vær 6 måned. det fik mit PSA tal til at falde til under det normale. Mit problem er nu at mit PSA tal er 52 , stigende fra 25 for 3mdr. siden. Jeg har begyndt på Budwig-kuren for 3mdr. siden. Jeg har et spørgsmål vedr. varmebehandling prostata hvor får man det? Jeg efterlyser også Peter Køpkes mail. adresse vedr. spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *