I august 2016 fik jeg i en alder af 56 år konstateret prostatakræft. Jeg vil gerne beskrive, hvordan jeg har grebet det an, da jeg savner flere erfaringsbeskrivelser i dette blad (se Peter Køpkes historie i bl.a. Tidslerne 2016-2 samt hans video på, red.).

Diagnose
Jeg gik til lægen, fordi jeg skulle tisse lidt ofte men havde ellers ingen sygdomssymptomer. Ved lægen fik jeg taget en urin- og blodprøve. Prøverne viste, at jeg var sund og rask bortset fra et PSA-tal på 36 (hvilket er tegn på kræft – PSA-tallet skal helst være under 4). Jeg blev herefter henvist til hospitalet, hvor jeg fik diagnosen prostatakræft.
Min kone og jeg besluttede selv at tage ansvar og læste en del litteratur om emnet (se noter) og kontaktede blandr andet Tidslerne og ICAK, InformationsCenter for Alternativ Kræftbehandling. Vi valgte straks som beskrevet nedenfor at påbegynde alternativ behandling.
Alligevel turde jeg ikke helt se bort fra lægernes anbefalinger, så i november 2016 fik jeg hormonbehandling (en indsprøjtning i maveskindet, som virker i et halvt år). I februar 2017 fik jeg min første kemobehandling, da lægerne mente, at det ville være en god idé, selvom mit PSA-tal på det tidspunkt var faldet til 0,2. Begge behandlinger ville på hver sin måde være med til at forlænge min levetid, men ikke fjerne kræften. Efter den første kemobehandling fik jeg alle bivirkningerne inklusive hjerteflimmer og var indlagt i tre døgn i isolation på grund af et svækket immunforsvar. Jeg fravalgte derfor straks al kemobehandling og fortsatte med alternative tiltag, som dækkede hele personstrukturen i nedenstående holistiske model (1).

Livsændring: Jeg var ikke chokeret over at have fået kræft – syntes snarere, at det ikke kunne passe, for jeg fejlede jo intet og var i god form og spiste vegetarisk. Jeg forsøger derfor at bevare de gode vaner og at ændre de dårlige. Jeg ønsker at se optimistisk på fremtiden og bevare livsglæden gennem et meningsfuldt liv, ligesom jeg er meget beslutsom i mine valg omkring en ændret levevis:
Jeg forsøger at få masser af frisk luft og sollys samt en god nattesøvn. Jeg går dagligt tur med vores hund i 30-45 minutter og cykler cirka 20 kilometer en gang om ugen.
Jeg er stort set stoppet med at drikke kaffe, sort te og alkohol, da det skaber syre i kroppen, som helst skal være basisk. Jeg begyndte at spise mindre sukker, da sukker er næring til kræftcellerne.
Derudover er mit indtag af mejeriprodukter og hvedemel begrænset. Mælk og gluten i flere undersøgelser har vist sig at være dårligt for kroppen og godt for kræftcellerne (2), ligesom jeg helst spiser økologisk mad. Jeg startede på Budwig-kuren (3) men holdt op igen efter et halvt år, da jeg følte, at der nu skulle noget andet til.

Jeg fik lavet en vegatest (4). En vegatest fortæller ret præcist hvilke af kroppens organer, der har brug for at blive styrket enten med vitaminer, mineraler eller homøopatisk medicin/Bachs blomstermedicin.
Metamedicin (5) er en terapiform, hvor man hurtigere end på nogen anden måde, jeg kender, bliver sporet ind på problemet/konflikten, som menes at være årsag til sygdommen. Kombineret med tankefeltterapi (6), der arbejder via medianbanerne i kroppen, har jeg fået løst op for følelsesmæssige blokeringer, som metamedicinen har påvist (7).
Tankemæssigt har jeg benyttet visualiseringer på mange forskellige måder, blandt andet til at forestille og overbevise mig (og min krop) om, at kræftcellerne er forsvundet, ligesom jeg fokuserer på de positive aspekter ved tilværelsen og meningen med livet.
Jeg har benyttet bøn og meditation til at skabe ro, lys, glæde i sindet samt kontakt til mit inderste Jeg.

Inddragelse af omgivelserne: Samtidig med at man prøver at arbejde med sig selv, skal det bemærkes, at det er vigtigt at inddrage sine omgivelser både socialt og miljømæssigt. Jeg er heldig at få en god opbakning af min hustru. Vi har haft en fornuftig snak med børnene om, hvad der skulle ske uden at dramatisere det. Ligesom jeg har fået god støtte af familie og nærmeste venner.

Jordstråler: Vi fik gennemgået vores hus for eventuelle jordstråler (8), og det viste sig, at der gik en jordstråle tværs igennem vores dobbeltseng. Jordstråler påvirker kroppen stærkest, når kroppen sover, og vi flyttede derfor sengen til et andet værelse. Jeg undgår så vidt muligt stress, skadelige kemikalier og forurening generelt.

Status i dag: Lige nu har jeg det fint og ser lyst på fremtiden – har her i maj 2017 fået målt mit PSA-tal til 0,1 og besluttet af stoppe hormonbehandlingen. Det kunne være rart at høre andres erfaringer med alternative tiltag, så vi i Tidslerne eventuelt kunne opbygge en database med erfaring fra alternative tilgange mod de forskellige kræftformer.

1) For yderligere information se Bent Engelbrecht: Biografi, 1993
2) Jane Plant: Dit liv i dine hænder, 2015/Kelly A. Turner: Nøgler til spontan helbredelse, 2014
3) Budwig kuren i Tidslerne 1/2014
4) www.biotestnatur.dk
5) Per Betzonich-Wilken: Konflikt og kræft, 1989/ Susanne Billander: Din Intelligente krop, 2011
6) Roger J. Callahan: Tankefeltterapi, 2005/Lars Mygind & Hanne Heilesen: Tankefeltterapi, 2005
7) Jeg konsulterede to dygtige og prismæssigt rimelige terapeuter; den ene var www.anettebaekkelund.dk/
8) www.jordstraaler.dk/
9) Jeg har også haft glæde af bøgerne: Andreas Moritz: Kræft er ikke nogen sygdom, 2010 10) Bruce Lipton: Intelligente celler, 2005


Af Henning Rasmussen, henning.rasmus@gmail.com
Bragt i Tidslerne 2017-2