Kræftpatient og iværksætter – Hvordan cannabisolie hjalp mig i mit kræftforløb

Jeg har været igennem et ubehageligt kræftforløb, men er i dag heldigvis erklæret kræftfri, rask og en hel del erfaringer rigere. Dels har jeg erfaringer på godt og ondt fra vores sundhedssystem, men har også fået en del positive erfaringer i brugen af cannabis olie i forbindelse med kemoterapi og strålebehandling.

Det er måske skæbnens ironi, at jeg selv blev ramt af kræft. Jeg er iværksætter i Danmark, hvor mit firma udvikler og producerer apparater til hjemmeproduktion af cannabisolie. Apparaterne er primært udviklet til folk med medicinsk behov for cannabisolie og da sygdommen ramte mig, var jeg netop en af dem med et sådant behov.

Det hele startede den 13. december 2018. Jeg havde de sidste par uger oplevet noget hvidt på tandkødet i min venstre kæbe. Jeg gik derfor til tandlægen i forventning om, at det var noget tandkødsbetændelse.
Men til min store overraskelse sagde tandlægen med en dyster stemme: ”Jeg er ked af det Peter, men det ligner mere kræft. Jeg giver straks besked om, at du skal videre i et kræftpakkeforløb”, og så ordnede han de nødvendige papirer og indberetninger.

Mindre end 2 dage senere fik jeg indkaldelse til en række undersøgelser for den kommende uge på både Rigshospitalet og Hillerød Sygehus.

Den 21. december var min diagnose klar. Jeg havde mundhulekræft, som vokser meget hurtigt. Min tumor var på det tidspunkt ca. 3 cm i diameter og 5-6 mm tyk. Pga. jul og lignende kunne jeg først blive opereret den 3. januar 2019, hvilket jeg blev. Nu var tumoren vokset, og der måtte skæres en skive på ca. 5 cm i diameter og 1 cm tyk ud af min mundhule. Det kostede også 3 kindtænder.

Efter 2-3 uger blev det vurderet, at de havde fået alt væk, så jeg skulle ikke have hverken stråler eller kemoterapi i denne omgang. Glad var jeg.
Men kun I ca. 1,5 måned. Jeg havde spillet violin i flere timer i slutningen af februar, og jeg fik frygteligt ondt i min venstre kind/kæbe. Jeg kontaktede mit kræftopfølgningscenter, men fik blot at vide, at det sikkert var smerter fra min store operation, og jeg skulle se tiden an. Ak ja. Se tiden an!

Allerede i begyndelsen af marts kunne jeg mærke, at der var noget galt, og henvendte mig igen til lægerne. Jeg fik en sludder for en sladder, og blev blot affejet igen. Ca. 3 uger efter kunne jeg begynde at mærke en ny knude i min venstre kind under kæben. Denne gang tog lægerne mig alvorligt og måtte konstatere, at min gamle kræft var brudt ud igen (eller aldrig fjernet godt nok).

Kræften var desværre i kraftig vækst. Fra den nye diagnose i midten af april 2019 til min operation den 6. maj nåede knuden at vokse fra en valnøds størrelse, til at lukke for en spytkirtel og selv vokse videre, så der samlet blev fjernet en mængde, der var på størrelse med en tennisbold. Alt dette skete på mindre end 3 uger. Desværre var det nu så sent, at mine mundbevægelser blev evigt ødelagt, og jeg må stadig træne 15 min. om dagen for at holde min mund, og det af læberne der virker, i orden uden forfald.

Efter operationen vurderede lægerne nu, at jeg skulle have et kombineret kemoterapi og stråleforløb. Standardmodellen med 33 x stråler og 5 gange kemoterapi over ca 7-8 uger. Jeg valgte at tage akupunktur dagen før og dagen efter hver kemobehandling, da jeg vidste at akupunktur kunne støtte immunforsvaret og fokusere på at bevare min smag.

Jeg havde desuden allerede i foråret 2019 fået min læge til at udskrive cannabis olie til mig. Der blev valgt en magistrelt fremstillet ren CBD-olie fra Glostrup Apotek. Vanvittigt dyrt og jeg syntes ikke at den virkede på nogen måde, så den stoppede jeg med 4000 kr. fattigere.
Parallelt med dette begyndte jeg at fremstille min egen økologiske CBD og THC-olie på apparatet, jeg selv har været med til at udvikle de seneste år. Det var væsentligt billigere selv at lave end det fra apoteket og jeg havde selv blandet indholdet, så jeg vidste, hvad der var i. Jeg kunne også selv vælge, hvilken koncentration jeg ønskede. Det var især den bredspektrede CBD-olie, jeg følte gav mig en effekt.

I hele mit stråleforløb og kemoterapi behandling tog jeg dagligt 15 mg bredspektret CBD-olie smurt på mine gummer, hvor det sad i ca. 10 min., før jeg drak vand. Jeg oplevede meget få bivirkninger, og mine smerter var til at holde ud. Og dette på trods af, at jeg følte det som om, jeg spiste glasskår, hver gang jeg lavede synkebevægelser. Jeg oplevede kun at miste smagen totalt ca. 2 dage undervejs i forløbet. Herefter kom smagen langsomt tilbage, skønt både kemoterapi og stråler fortsatte flere uger efter. Jeg havde på intet tidspunkt kvalme eller manglende appetit.

Jeg passede mit arbejde som ingeniør hver eneste dag i de 8 uger forløbet varede. Stråle-sygeplejersken udtalte, at hun aldrig i sin 29-årige karriere havde oplevet en patient som mig, der slap igennem dette forløb med så få bivirkninger. Og mine kolleger var forundret over, at jeg kunne klare at gå på arbejdet. Men jeg var åben og ærlig om min CBD-olie til alle. Noget må have virket.

Nu, 1,5 år efter mine behandlinger, har jeg det godt, men må desværre leve med mine bivirkninger, der var en konsekvens af behandlingen. Ingen spyt til at opløse så simple ting som hvidt brød. Det bliver bare en klump i munden og må spyttes ud. Og jeg er evigt tørstig, da jeg har fået ødelagt flere vigtige kirtler i min mundregion. Og pga. kirurgien en mund, der ikke længere kan åbnes normalt. Aldrig mere spise en Burger uden kniv og gaffel. Øv.

Jeg er nu i dag pensionist, der har dedikeret min pensionisttilværelse til fortsat at medvirke til at skaffe billig cannabis olie af høj kvalitet til alle, som ønsker det. Olien indeholder det samme forhold af THC og CBD, som man har i plantematerialet. På apoteket kan man med lægeordinering købe te, der både indeholder THC og CBD. Ved at købe egnet CBD-holdig hampete på internettet, kan man selv fremstille sin CBD-olie lovligt med maskinen.
Skæbnen er en finurlig størrelse!

I kan læse mere på www.drizzle.life og se foto fra Tidslernes generalforsamling, hvor jeg fortalte min historie og demonstrerede maskinen.

Peter Christensen,
pwc@drizzle.life
Kræftpatient og iværksætter.