Af Susanne Lodahl, Body- & Breastcare, www.bodyandbreastcare.dk

Scanningen er en 100 procent ikke-invasiv scanningsmetode uden skadelige stråler!

HVAD ER MEDICINSK TERMOGRAFI?
Medicinsk termografering er billeddannelse med et infrarødt kamera bestående af 76.000 mikrotermometre, der måler hudens overfladetemperatur, og dermed visualiserer den normale og unormale fysiologi. Denne temperaturmåling ”sladrer” ganske enkelt om den skjulte ubalance såsom inflammation (betændelsestilstand) i det underliggende væv.

Alle kroppens organer har nerver til hudens overflade, og kroppens overfladetemperatur afhænger af blodgennemstrømningen. Det er altså nervebelastningen i huden, der vises et billede af, ikke de indre organer. Ved ubalancer såsom vævsskader, inflammation og lignende vil blodgennemstrømningen øges, og dermed øges temperaturen i huden. Et termisk billede vil kunne vise denne lidt højere temperatur og vil derved udpege eventuelle problemfelter i kroppen og give en indikation af, hvor der kan være behov for at sætte ind med behandling.

Eksempel på rodbetændelse i højre overmund, som blev overset på røntgen

Med denne teknik har man en unik mulighed for både at opdage og forebygge udvikling af sygdom eller følge forandringer i eksisterende sygdomme. Fordi medicinsk termografi kan afsløre uopdaget sygdom, giver teknikken en mulighed for at igangsætte en behandling på et tidligere tidspunkt.

HELKROPSSCANNING
Inflammation er kroppens forsvar, når der er begyndende ubalancer.

Ved en helkropsscanning tages 24 billeder, der analyseres og identificeres for dysfunktioner fra top til tå. Ved en enkelt scanning får man meget information, som ikke tilbydes ved andre undersøgelsesmetoder, og netop denne information gør det muligt at forebygge eventuelle sygdomme og skader, for eksempel:

  • Diverse brystsygdomme, som kan være relateret til brystcancer.
  • Bi-/pandehule/kæbehuler.
  • Tænder/rod/tandkødsinflammation (med lymfeoverbelastning).
  • Skjoldbruskkirtlen.
  • Hjerteforkalkning.
  • Blodpropper.
  • Lungeirritation.
  • Inflammation og nye blodkardannelser, som kan være relateret til cancer.
  • Alle organer i bughulen, herunder hele tarmsystemet, urinvejene, kredsløbet, autoimmune sygdomme, herunder diabetes, fødevareintolerance, lymfeaktivitet/overbelastning, gigt, alle led i hele bevægeapparatet, muskler, sener, nerver, skader og meget andet.
Eksempel på udvikling af brystcancer fra scanninger foretaget over en etårig periode

OM MEDICINSK TERMOGRAFI
Gennem mange års medicinske studier har termologer rundt i verdenetableret protokoller for disse billedmønstreog temperaturer og kan derved identificere diverse symptomer, herunder uforklarlige smerter og lidelser, som ofte kan være tegn på forskellige sygdomme. Afklaringen af disse symptomer kan give mulighed for en hurtigere behandling.

Eksempel på cancer i højre side af skjoldbruskkirtlen

Omfattende forskning og undersøgelse foretaget af medicinske uddannelsesinstitutioner, såsom John Hopkins University Medical School i USA, har fastlagt normale værdier for distribution af varme i hver region af kroppen. Afvigelse fra disse normalværdier måles og sammenholdes for at indkredse eventuelle skader eller sygdomme. Metoden kan sammenlignes med den måde, en laboratorieundersøgelse af blod eller urin analyseres på.

MEDICINSK TERMOGRAFI NU I DANMARK
Jeg bragte således teknikken til Danmark, uddannede mig til medicinsk termograf. Det betyder, at jeg tager billederne, er online med lægerne i Florida, som ud over deres lægeuddannelse har en toårig overbygning i at fortolke dissetermiske billeder.
Billederne med patienthistorik fremsendes til lægen i Florida, og cirka 24 timer senere modtager jeg rapporten. Herefter kan jeg viderebringe og uddybelægens svar og dennesanbefalinger til patienten.

Body- & Breastcare har eksisteret siden 2008, og interessen for undersøgelsen er støt stigende.

HVORFOR VÆLGE MEDICINSK TERMOGRAFI?
Susanne Lodahl havde i mange år selv ønsket at forebygge sygdomme og fik derfor løbende fået foretaget ultralyd af bryst, organer med mere. I sin søgen efter at opdage og forebygge ubalancer, stødte Susanne på medicinsk termografi. Disse scanninger tilbydes i det meste af verden og skal ses som et uvurderligt supplement til eksisterende scanningsmetoder. I Danmark tilbydes disse scanninger foreløbig kun i privat regi, da ingen danske læger er uddannet i at fortolke termiske billeder. Susanne har som nævnt etableret et samarbejde med læger på et analyseinstitut i Florida, som står for selve læsningen af billederne.