Charlotte Thyberg er kvinden bag den nystartede organisation; Det Kærlige Måltid. Det er velgørende arbejde af allerhøjeste kaliber, hvor unge frivillige laver mad til midlertidigt kriseramte familier.

Charlotte hørte om projektet under en rejse i USA. Her har Ceres, som community projektet hedder derovre, eksisteret i 12 år, og rigtig mange kriseramte familier og unge er blevet hjulpet via initiativet. Charlotte oplevede ved selvsyn den særdeles positive kombinationseffekt, der udsprang af initiativet; både at kriseramte familier fik leveret sunde og nærende måltider, men også at mange unge mennesker fandt mening, fællesskab og læring i frivilligt at hjælpe med at tilberede disse måltider.

Efter hjemkomsten gav Charlotte projektet mange tanker og overvejelser, og vurderede efter grundig research, at behovet for et sådant tiltag også i Danmark ville være stort. Hun brændte så meget for ideen, at hun sagde sin gode stilling op, og Det Kærlige Måltid blev grundlagt. I øvrigt som den første afdeling nogensinde udenfor USA.

De første måltider til kriseramte familier i Aarhus blev leveret onsdag den 23.januar, og det var en stor dag for Charlotte og de mange frivillige medhjælpere endelig at kunne levere måltider til fire dage til familier i krise. Modtagelsen af måltiderne var også overvældende, for når sygdom fylder meget, så er der ofte ikke det store overskud til at lave sund og nærende mad. Det gør Det Kærlige Måltid i den grad. Det er ofte familier, der midlertidigt er ramt af alvorlig sygdom, som eksempelvis kræft, og som har vanskeligt ved at få hverdagen til at fungere. Projektet er afhængig af private og virksomheders donationer samt fondsdonationer.

Det kærlige måltid er kommet godt fra start, og på studiestartmessen på Aarhus Universitet stillede Charlotte op for at rekruttere frivillige medhjælpere og ikke mindre end 220 unge skrev sig op. Interessen for projektet er stor, men det er den økonomiske usikkerhed også, for Det Kærlige Måltid er blandt andet afhængig af private donationer for at kunne hjælpe. Har du lyst til at hjælpe dette fantastiske initiativ videre, så kan du læse mere herunder og du er meget velkommen til at donere eksempelvis kr. 100,- via MobilePay: 31254

Læs mere om Det Kærlige Måltid HER (venligst indsæt Link http://detkaerligemaaltid.dk

Af Anette Harbech Olesen, www.madforlivet.dk
Artikel bragt i Tidslerne 2-2019