På et af selvhjælpskurserne blev vi undervist af en heilpraktiker, som havde været 3 uger på Hippocrates i Florida. Hun fortalte begejstret om, hvordan man kan ernære sig ved at spise spirer.

Jeg styrtede selvfølgelig hjem og fandt min spirebakke frem fra skabet. Så gik jeg i gang med at spise spirer og læse om Hippocrates Health Institute på nettet. Men det var stadig langt væk.

I januar 2018 mistede jeg min mand. Det var hårdt. Min venstre arm var stadigvæk ikke helt god efter et brud i 2017. Så jeg måtte til lægen og tillige have udfyldt forsikringspapirerne.

Det blev til en gave i forklædning – kr. 97.000,- til en tur til Florida.

Først 3 ugers kursus Life Transformation Program og så 1 uge Cancer Care Wellness Program.

Jeg skulle være landet i Florida den 5. august, men flyet var forsinket. Med et døgns flyforsinkelse nåede jeg ikke introduktionen. Den første uge, specielt de første par dage gik med at finde ud af tingene.

Ved ankomst til skranken på Hippocrates blev jeg udstyret med en taske med en vanddunk, tandpasta og sæbe, ugeprogram samt guiden på 159 sider om Transformationsprogrammet. Herefter blev jeg transporteret til Esperanza i en af områdets golfbiler, til et hus med tre rum og et fællesrum med sauna og vandcontainer til koldt og varmt med forskellige valgfri urteteer. Jeg havde valgt, at jeg kunne dele værelse. Men den første uge var jeg så heldig, at jeg havde det hele for mig selv. De sidste tre uger delte jeg hus med to forskellige søde og stille kvinder. Vi var der mest for at sove, og så vidt jeg ved, snorkede vi ikke.

Da jeg var kommet for sent til dagens informationer, følte jeg mig i starten en smule lost, men der var heldigvis mange søde og hjælpsomme mennesker omkring mig. Så bevæbnet med Guiden til min LivsTran- formation om hele programmet, samt ugeprogrammet, som udkommer hver fredag, kastede jeg mig ud i alt fra morgenyoga og meditation, forskellige træningsmetoder/fitness og undervisning i kost og helse. Massage, lymfedrænnage, psykoterapi og gruppeterapi. Intravenøs behandling med vitaminer og varmebehandling i infrarød sauna.

Mange ting foregik på samme tid, så man må gemme noget til ugen efter.

Jeg fik prøvet mange forskellige ting, også i weekenden. Så ikke noget med at gå i stå. Du kan altid lære nye ting og nyde samværet med andre i lidt langsommere tempo.

Dagligt går man i infrarød sauna, som er i huset eller ved poolen. 2 x hvedegræs shots fra juicebaren, samt daglige tarmskylninger og hvedegræs implantater i tarmen morgen og aften. Nåh, jeg er langt fra perfekt. Man skal jo netop ikke stresse, specielt ikke når man har cancer. Jeg beundrer de skønne veninder, jeg traf her, og måske har jeg kun mødt de skøre amerikanere, som en af dem foreslog, men så er jeg glad for det! De er så oprigtige og dedikerede, dem jeg har mødt! Det er vigtigt ikke at være bange for at elske og åbne for god energi.

Dagsprogram

Kl. 6.30 Campus Fit og/eller
Kl. 7.00 Meditation
Kl. 8.00 Yoga
Kl. 9.00 Forskellig træning også aqua fitness (min favorit) Så er det kunsten at snige et glas citronsaft ned kl 8.00 og derefter 1 shot hvedegræs i juicebaren og ved samme lejlighed nå hjem og lave et implantat. Hvad tid skal man så lave tarmskylning? Det skulle så have været kl. 6.00 selvfølgelig.
Kl. 10.00 Er det tid til dagens første grønne juice. Den er obligatorisk (agurk-bladselleri-solsikke og ærtespirer) Om onsdagen er det fastedag. Der er der raw soup om aftenen og ellers kun grøn juice og til middag en kokosnød (uhm)!
Kl. 11.00 En af de 9 obligatoriske Core Lectures (undervisning), som giver grundlæggende og grundig viden om, hvordan man skal leve og hvorfor. Underbygget af videnskabelig dokumentation. Lyttebøffer-LYT! Ellers gentages næste uge!
Kl. 12.30 Spisetid. Dagens grøntbuffet. Pragtfuldt! Jeg elsker det! Friskt og velsmagende! Og hamrende sundt! Også tid til at samles med alle de nye venner og dele guldkorn og info. Efter den første uge lugter ens sved ikke dårligt mere, så er deoderanten sparet!
Kl. 14.00 Efter frokost er der igen enten vigtig undervisning, gruppearbejde eller motion. Det kan være, hvordan man selv kan spire, med inspiration fra spirelab. Eller undervisning om stress, sundhed og heling. Eller intro til nogle af behandlingsmetoderne her. Det er en god måde at finde ud af, hvilke behandlinger man gerne vil supplere med.

For at styrke den fysiske krop får vi nærende og udrensende kost, hvedegræs, motion, infrarød sauna, mineralbad og cold plunch, lymfedrænage og god søvn.

Oasis er behandlingshuset/området. Her må man holde sig til for at få tid hos de populære behandlere. Der er behandlinger, som er forudbetalt og som indgår i de forskellige programmer, og som adresserer behovene for at komme i kontakt med krop, sind og sjæl og finde ens egne helende kræfter igen.

LTP (LifeTransformationProgram) tilbyder en massage pr. uge i Oasis. Her hedder det svensk massage. Hvilket jeg naturligvis som fysioterapeut, synes er ret morsomt. Der indgår ligeledes samtale og behandling hos en psykoterapeut. Lymfedrænagebehandling og tarmskyldning.

I Harmonia er der alle tænkelige apparater og behandlingslejer til energibehandling og stressreduktion. En skøn oase af ro og velbehag: QRS (frekvensterapi, Nucalm, som er en stressreduktionsbehandling, og en madras med vibration, lys og musik).

Selve Harmonirummet emmer af lavendel og blid frekvens/afspændingsmusik.

QRS-madrassen for at slappe af og lade op.

Theragym: varme og vibration gennem en opvarmet vandmadras, laserlys og frekvensmusik i ørerne. Det bliver ikke meget bedre.

Nucalm: Elektroder til stimulering af Vagusnerven og frekvensmusik bringer kroppen i Parasympaticus (dyb afspænding på 7 min.) – evidensbaseret forskning. Jeg vil blive her, og jeg får ekstra tid, fordi jeg nægter at vende tilbage lige nu. Så den blev jeg nødt til at eje.

Den forudbetalte behandling kan konverteres til en anden valgt behandling f.eks lymfedrænnage, tarmrensning, psykoterapi, akupunktur, eller hvad man ellers synes, man trænger mere til, og det kræver for meget plads at nævne alle de muligheder og terapier, man kan vælge mellem. Der er næsten ingen grænser. Man kan selvfølgelig også selv betale.

Middag 17.30-19.00. Som frokost og med nogle veganske overraskelser/pizza eller tunmousse etc. Lørdag er der is! Bare rolig sund is frugt eller nøddeis. Det smager så godt og fornemmelsen af, at den sidste skulle jeg nok ikke have taget, indfinder sig af og til.

Nogle gange er der underholdning, musik eller dans efter middag. Eller lidt undervisning/info om behandlinger eller Aqua Bliss (min favorit). Flydende i poolen med afspændingsmusik, blid brise i palmerne, månen og stjernerne oven over. Totalt saligt.

Godt sted at hænge ud om aftenen i mineralpoolen/ spabadet eller saunaen. 35 grader varmt mineralvand og så ind imellem en tur i det ca. 10 grader kolde vand. Eller bare sidde og sludre i den varme spa. God måde at slutte en god og lærerig dag.

Her bliver man forelsket i at være til. Man bliver transformeret. Det er nok derfor, der er så mange, der vender tilbage igen og igen, eller for at arbejde. Der er mange kræftpatienter, som f.eks. oversygeplersken Tom, som startede som terminal cancerpatient og nu er sund og rask. Den sidste uge i mit program er CCWP (Cancer Care Wellness Program) ved dr. med. Janet Hranicky.

Af Dorthe Helbrink, dorthehelbrink@gmail.com
Bragt i Tidslerne 01-2019