I 2010 fik min mand, Bjarke (47 år), konstateret kræft. Han blev opereret og fik fjernet en tumor på tyktarmen med besked om, at han nu kunne gå hjem og leve videre, som han plejede. Min mand elskede livet – og alle de goder, det bød sig. Jeg bed mærke i ordene fra lægerne, men handlede for sent.

Efter Bjarkes cancerforløb ledte jeg efter livsstilsændrende mirakler – for jeg vidste godt, at han ikke kunne fortsætte, som han plejede. Det var jo det, der havde gjort ham syg i første omgang. Udover det faglige kendskab, jeg havde til sundhed og ernæring, søgte jeg efter alverdens sygdomsforebyggende behandlinger og metoder til en sundere livsstil i håb om at kunne hjælpe min mand videre i en rask krop.

”Mirakelvand”
En sen aften støder jeg på ordene ”Miracle Water – Change Your Water, Change Your Life” på en amerikansk hjemmeside. Søgende, som jeg er, kigger jeg lidt rundt på siden, men min skepsis sejrer, og jeg lukker ned. Ingen skal på dette tidspunkt komme og fortælle mig, at vand kan være meget mere end det, der løber ud af min hane. Det er alligevel for simpelt!
Men måske jeg alligevel skulle have læst videre? To år senere vender kræften nemlig tilbage – og denne gang bliver det ikke kun ved skrækken. I 2013 tager jeg afsked med min mand. Han blev 49 år.

”Lev som du plejer”
Udover den sorg, der rammer os som familie, bliver jeg også vred. Vred over, at han efter første forløb (operationen) får besked på at gå hjem og leve sit liv, som han plejer. Frustreret over, at han går hjem og gør netop dét – som om intet er hændt. Jeg føler mig magtesløs over ikke at være herre i den krop, som har brug for en livsstilændring – en krop og et helbred, jeg ønsker det bedste for. Men hvad kan jeg gøre? Nu ikke mere for ham, men måske kan jeg hjælpe andre …

Et nyt livskapitel
Et par måneder efter min mands død støder jeg igen ind i vandet i en video om Inger Hartelius og hendes historie fra eget cancerforløb (se Ingers historie side 4-10). Denne gang oplever jeg en mindre provokation end tidligere – måske fordi jeg i stedet vælger nysgerrigheden? Måske fordi jeg ikke længere har noget at miste? Hvad der her begynder som en uskyldig interesse – en glubende appetit på ny viden – skal senere vise sig at blive starten på et helt nyt livskapitel, et kapitel om ioniseret basisk vand.

Jeg erhverver mig fluks en Chanson ioniseringsmaskine. Selvom jeg har arbejdet med sundhedsfremme i 28 år med fokus på kost, motion og mental balance, er vigtigheden af vand og optimal hydrering alligevel et uudforsket kapitel for mig – og resten af branchen.
Det hele giver pludselig mening for mig – tænk engang, at vi i den videnskabelige verden ikke har tænkt vand ind som et seriøst element i sundhedsfremme og helbredelsesprocesser? Vores kroppe består af 70 procent vand, så det har logisk nok større betydning, når vi ændrer vandkvaliteten, end vi tidligere har troet.

Hurtig effekt
Jeg mærker hurtigt en effekt på den stress, jeg i mange år har kæmpet imod – og en generel udbrændthed, som bestemt ikke er blevet bedre i sorgen. Efterhånden som energien vender tilbage får jeg blod på tanden – for hvis det kan hjælpe mig, hvad kan det så ikke også gøre for andre? Dét skulle afprøves, og jeg investerer i et par maskiner, som udlånes med det formål at lave mine egne observationer på blandt andet cancerpatienter og senfølgeramte, gigtpatienter samt personer med psoriasis, kohl, lavt stofskifte, Parkinson og depression. Alle har positiv effekt!

Set i bakspejlet …
Med viden om min egen oprindelige skepsis ved jeg, at jeg skal være skarp, hvis budskabet om ioniseret basisk vand skal ud til masserne. Det bruger jeg det næste halve år på at forstå. Jeg har møder med eksperter lokalt og globalt. Påfaldende er det, hvor lidt viden der var – og stadig er – om ioniseret basisk vand og dets sundhedsmæssige fordele. En egentlig evidensbaseret videnskab og forskning i vandet er stadig i de spæde stadier – selvom det i det sidste årti har taget fart og vundet accept i flere vestlige lande.

Vandets kemi
Jeg finder også her ud af, at vandets basiske egenskab ikke er det altafgørende, men at det er hydrogen, som gør hele forskellen, fordi den virker som en kraftig antioxidant. En antioxidant, der er så lille, at den, som noget af det eneste, kan slippe gennem blodhjerne-barrieren – ikke engang kemo kan det!

Her er jeg i dag …
Trods den svære adgang til evidens satser jeg nu forsikringsudbetalingen fra min mands død, sælger vores hus – og køber det danske agentur, Chanson. Og heldigvis for det! Jeg erkendte, at videnskab ikke kan fremskyndes, for sandheden er, at vi endnu kun ved, hvad der svarer til en dråbe i havet. Jeg valgte at gå med min egen erfaring, observation, research og viden indenfor feltet. Og nu, fire år senere, er det kun gået en vej. Fremad.

I dag er ioniseret basisk vand fra Chanson tilgængeligt ved flere tappestationer (dvs. steder rundt om i landet, hvor man kan tappe basisk vand, red.), og både privatpersoner og virksomheder investerer i ioniseringsmaskiner. Dagligt røres jeg af henvendelser fra kunder, der melder positivt tilbage og tilsender resultater fra lægen som bevis på fremgang og bedring.
Om vandet kunne have gjort en forskel for min mand, tænkte jeg tidligere ofte på. I dag har jeg flyttet fokus og glæder mig i stedet over at kunne hjælpe mange andre til sundhed og helbredelse. …

Alle starter et sted
Jeg startede, da min mand sluttede. Og rejsen er først lige begyndt. Visionen om at udbrede kendskab til vand med sundhedsmæssige fordele er blevet en levevej med ønsket om, at vi sammen gør, hvad vi kan i kampen mod forebyggelse af dårligt helbred og sygdom. Måden, vi lever på, er altafgørende for vores velbefindende, så en varieret kost og motion, et optimistisk sind og ioniseret basisk vand er et meget godt sted at starte. Både før, under og efter et sygdomsforløb som kræft.

Der findes til orientering andre maskiner på markedet, se blandt andet: www.kanten.dk og www.sundt-vand.com (red.)


Af Mette-Marie Linding, mml@chanson.dk
Bragt i Tidslerne 2018-1