Mai Nielsen, formand@tidslerne.dk

Cannabis

Flere og flere læger påtager sig ansvar for at udskrive cannabis for at hjælpe trængte kræftpatienter, som lider af kvalme, opkastning, madlede, vægttab og/eller smerter som følge af deres behandling eller kræftsygdom.
Udover speciallæge Tina Horsted fra Smerteklinikken i København er der p.t. kun ganske få læger, som ønsker at udskrive cannabis. Der er lange ventetider hos Tina Horsted, hvor man kan få udskrevet medicinsk cannabisolie, THC og/eller CBD, hvis det vurderes at gavne patienten.

Ifølge Lægemiddelstyrelsen kan læger ordinere cannabis som magistrale lægemidler, dvs. produceret på et apotek, eksempelvis som kapsler eller olier med indholdsstoffer fra cannabis. Medicinen kan leveres til det apotek, patienten ønsker. Medicinen bliver færdigfremstillet på Glostrup Apotek, som er det eneste apotek i Danmark, som fremstiller cannabisprodukter magistralt. Det er helt lovligt og gennemtestet, så man ved, hvad man får.

Cannabis – lægeordineret magistralt

Alle læger (også din) kan i dag udskrive cannabis – udvundet fra cannabisplanten – THC og/eller CBD – fra Glostrup Apotek.
Men kun ganske få læger udskriver det, da lægen selv skal tage ansvar for bivirkninger etc.
Din læge kan henvise dig til
Smerteklinikken v/Tina Horsted i København: så er konsultationen betalt af det offentlige (det forlyder, at der er op til 8 måneders ventetid), www.min-smerte.com
Medicinen koster cirka kr. 2000,- for 60 THC kapsler og cirka kr. 2000,- for 30 ml CBD olie.
Hvis man er medlem af Sygesikring Danmark kan man få 25 eller 50 procent refunderet. Patienter med terminalerklæring (gælder kun et år) får al medicin betalt.

Mere info:
InformationsCenter for Alternativ Kræftbehandling

Artiklen er bragt i: Tidslerne 2017-2 (Medicanna klinikken i Hillerød er lukket i mellemtiden )