Af Tina Oden

Over 50 mennesker havde fundet vejen til et spændende foredrag omkring Naturlig Hormonterapi, som blev afholdt i september måned i kreds Kolding. Forfatterne Anette og Jens-Ole Paulin fortalte om, hvorfor den rette hormonbalance er så vigtig, for at vi kan holde os sunde og raske, samt at det er en dårlig idé at begynde at tage syntetiske hormoner, som blandt andet benyttes i den konventionelle hormonbehandling til kvinder i overgangsalderen.

Syntetiske vs. naturlige hormoner
Syntetiske hormoner kan udføre en specifik opgave i kroppen, men de er stadigvæk kropsukendte, mens naturlige hormoner er hundred procent identiske med de hormoner, kroppen selv producerer, og kroppen kan derfor sende dem hen, hvor der er brug for dem, og lade dem indgå i hormonkæden med det samme.

Produkterne med naturlige hormoner fremstilles ligesom syntetiske hormoner på et laboratorium, men forskellen er, at der ikke er penge at tjene for lægemiddelindustrien, fordi man ikke kan patentere kroppens egne hormoner, og dette er forklaringen på, hvorfor dette emne kun får ganske lidt bevågenhed i medierne.

Læger i ind- og udland undervises ikke i emnet, og det er nok de færreste læger, som har studeret det på egen hånd. I Danmark kender man stort set kun naturlige hormoner indenfor fertilitetsbehandlingen, hvor man ved, at man kun kan få fostrene til at overleve, når der anvendes de naturlige hormoner.

Forskningen
Der er foretaget solid forskning omkring de naturlige hormoner – for eksempel har man fulgt 80.000 kvinder i mere end 18 år i Frankrig, og der findes masser af beretninger om mennesker, som er blevet hjulpet eller er helt fri for invaliderende lidelser som autoimmune sygdomme, angst, endometriose, multipel sclerose, knogleskørhed, overgangsgener m.m.

Derfor
Det vigtigste budskab denne aften var vel, at man ved at holde øje med hormonerne kan forebygge kræft, forhindre tilbagefald, samt at for eksempel hormonet progesteron også har evnen til at ”bremse” allerede eksisterende svulster.

NHT®-vejledere
Anette og Jens-Ole Paulin uddanner vejledere i naturlig hormonterapi (NHT®-vejledere), og der findes efterhånden flere rundt omkring i landet. To af disse NHT®-vejledere, Teresa Thaning og Freja Munch, var også mødt op og fortalte om deres egne erfaringer samt de behandlingserfaringer, de har gjort sig med den naturlige hormonterapi.

Hvorfor holde øje med hormonerne?
Hvordan kan det egentlig være, at vi har behov for holde øje med vores hormoner? Er det ikke noget, som kroppen selv klarer? En af forklaringerne på, hvorfor mange mennesker, der testes, har et underskud af for eksempel progesteron, skyldes de ophobninger, vi har af problematiske stoffer i jorden, samt at vi konstant bombarderes med fremmedøstrogener fra vores omgivelser. Vi fik det råd, at det er rigtig godt at foretage en årlig udrensning med Chlorella-piller for at føre noget af alt dette ud af kroppen igen.

Hormoner kan ikke stå alene ved kræft
Anette og Jens-Ole gjorde os også opmærksom på, at det i forhold til kræft er vigtig at arbejde på flere fronter samtidig. Derfor er det vigtigt sammen med hormonerne også at kigge på den rette kost, motion, mineral- og vitaminbalance for at vi kan holde os sunde og raske meget længere.

Hormoncreme kan bestilles i udlandet via internettet, og man må gerne købe det lovligt til eget brug. I Anette og Jens-Oles bog finder man gode anvisninger og råd omkring behandling af en bred vifte af sygdomme. Personligt ville jeg vælge at gå til en erfaren NHT®-vejleder og få den rette og individuelle rådgivning.

Man kan finde meget nyttig information omkring Naturlig Hormonterapi på følgende links:

Kilder: www.hormoner.vingholm.dk
Landsforeningen: www.biohormoner.dk
Blog: www.hormonbalance.dk
Facebook:Naturlige hormoner
NHT®-vejledere: www.naturlighormonterapi.dk